Ik heb frietjes van groente vaker in de oven gemaakt , en nu in de airfryer is het een nieuwe uitdaging...
Ik hoop ze knapperiger te krijgen en ga ze maken op een hele nieuwe manier.
Ik maak ze op 2 manieren
En van groente die over is een halve knolselderij en 1 zoete aardappel
Voor 2 personen is dat meer als genoeg .
Ik beschrijf er èèn , een klein gedeelte had ik gemaakt met panko (Japans brood kruim)en dat is niet khb.
voor 2 pers.
halve knolselderij
1 zoete aardappel
1 ei
1/2 lepel geraspte Parmezaanse kaas
halve theelepel gerookte paprikapoeder
halve theelepel uienpoeder
halve theelepel chilivlokken (als je van pitig houd)
peper naar smaak.
Zoete aardappel en knolselderij schillen en in frieten snijden , doe ze niet te dun.
Ik ga ze 5 minuten voorkoken.
Water koken en dan de groente in het kokende water.
Laat 5 minuten doorkoken ,
Schud ze uit in een vergiet .
Spoel ze af met koud water .
laat ze uitlekken.
Klop een ei met de kruiden en de parmezaanse kaas,
Normaal zou ik zeggen niet gebruiken is te zout , maar nu geen jonge kaas gebruiken want dan gaat alles aan elkaar plakken.
Zie het als een soort paneermeel en een halve eetlepel is niet veel.
het ligt aan de grote van je airfryer hoeveel je erin kunt doen , maak het mandje niet te vol .
Het eerste portie kun je nog even 2 minuten nabakken .
Airfryer op stand 180 minuten 20minuten bakken
Schud halverwege een keer om.
Dan genieten van je knapperige groente frietjes
Wij vinden ze knapperiger als waneer ze uit de oven komen
Lekker met vis en boontjes
Reactie plaatsen
Reacties