Schar is net zo`n lekker visje,als schol ,het is ook een platvis en  gaan we  lekker bakken op de huid om en om.

Je heb er niet veel voor nodig hij is lekker van zichzelf.

Mijn man heb ik de eer gegeven om de vis schoon te maken 

schubben eraf met een bot  mes ,

Snijd met een halve maanvormige snede de kop van de schar en verwijder de ingewanden alles wat rood en roze is moet er uit, spoel goed uit met koud water .

Strooi er wat peper over ,knoflookpoeder en uienpoeder over

Doe dit ook over de garnalen strooien ..die bakken nog korter dan de vis.

Zorg dat alles klaar is,daar bedoel ik mee je groente de tafel gedekt enz...

 

 

Neem een koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag  doe er zonnebloemolie in ,een halve cm hoog in de pan.

Laat de olie heet worden ,met een stukje brood kun je controleren of de olie heet genoeg is je ziet dan kleine belletjes om het brood.

De vis kan in de pan ,laat het 2 minuten bakken ,de vis komt vanzelf los van de bodem ,

Draai dan de vis om  de garnalen kunnen nu ook gelijk mee gebakken worden als deze rose zijn zijn ze klaar en gaar  in 2 min.

Strooi peterselie er over en leg er een plak citroen of limoen bij.

Lekker met worteltjes en peultjes.





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb