Ik sta momenteel op de camping en dan wil je niet veel werk van het koken maken .

Ik heb koteletten gekocht , de cadaq grill is opgeruimd  ,in de pan bakken houd ik niet zo van

Ik ga ze in de airfryer bakken ...gewoon proberen...

En wat ben ik blij dat ik dat uitgeprobeerd heb

En voor thuis word dit ook een blijvertje.



Ik marineer de koteletten een half uur van tevoren de smaak kan intrekken en  citroensap zorgt ervoor dat het vlees mals blijft .

Ik heb een kleine airfryer en kan 2 koteletten  tegelijk bakken en we zijn maar met zijn tweeën  , heb je een XXL kan ik me voorstellen dat er 4 tegelijk in kunnen.

Vandaag heb ik wel 4 koteletten en ze zijn vlug klaar en ik bak ze achter elkaar.

 


Recept voor 4 koteletten;

1 lepel olijfolie

1 lepel citroensap

halve theelepel witte peper

theelepel provincaalse kruiden

halve theelepel knoflookpoeder


Doe alles bij elkaar en marineer de koteletten  ermee..zit er een vetrand aan het vlees ,snijd het even in zodat het niet omkrult

Zet het een half uurtje  aan de kant

 

De koteletten in het mandje van de airfryer leggen

En laat het 10 minuten bakken op 200 graden. Ik denk ook dat het aan de dikte van de koteletten ligt ,ik heb vrij dunne lapjes..

Halverwege de tijd  de koteletten omdraaien.

Ze zijn niet bruin gebakken maar wel supermals en erg lekker.

Ga je ze langer bakken worden ze taai...en dat willen we niet.

Let er wel op keur het even of ze gaar zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.