Ik sta momenteel op de camping en dan wil je niet veel werk van het koken maken .
Ik heb koteletten gekocht , de cadaq grill is opgeruimd ,in de pan bakken houd ik niet zo van
Ik ga ze in de airfryer bakken ...gewoon proberen...
En wat ben ik blij dat ik dat uitgeprobeerd heb
En voor thuis word dit ook een blijvertje.
Ik marineer de koteletten een half uur van tevoren de smaak kan intrekken en citroensap zorgt ervoor dat het vlees mals blijft .
Ik heb een kleine airfryer en kan 2 koteletten tegelijk bakken en we zijn maar met zijn tweeën , heb je een XXL kan ik me voorstellen dat er 4 tegelijk in kunnen.
Vandaag heb ik wel 4 koteletten en ze zijn vlug klaar en ik bak ze achter elkaar.
Recept voor 4 koteletten;
1 lepel olijfolie
1 lepel citroensap
halve theelepel witte peper
theelepel provincaalse kruiden
halve theelepel knoflookpoeder
Doe alles bij elkaar en marineer de koteletten ermee..zit er een vetrand aan het vlees ,snijd het even in zodat het niet omkrult
Zet het een half uurtje aan de kant
De koteletten in het mandje van de airfryer leggen
En laat het 10 minuten bakken op 200 graden. Ik denk ook dat het aan de dikte van de koteletten ligt ,ik heb vrij dunne lapjes..
Halverwege de tijd de koteletten omdraaien.
Ze zijn niet bruin gebakken maar wel supermals en erg lekker.
Ga je ze langer bakken worden ze taai...en dat willen we niet.
Let er wel op keur het even of ze gaar zijn.
Reactie plaatsen
Reacties