De R zit in de maand en dan zijn er weer Pompoenen ..en ik ben momenteel in Franrijk en daar zijn ze ook weer..

En ook al zijn de temperaturen hier nog hoog ,ik had er weer eens zin in.

Het dondert en bliksemt mmomenteel echt  pompoenweer.

Een shaksuka van pompoen..of het echt bestaat weet ik niet De orginele is natuurlijk me tomaat en paprika.

Ik maak het van wat ik in huis heb (caravan).


Wat hebben we nodig voor 2 personen.

1 pompoen

2 uien 

2 grote tenen knoflook

Spaanse peper

gele paprika

250 gram rundergehakt

4 eieren

lente ui

1 lepel paprikapoeder

halve lepel komijnpoeder

peper naar smaak

theelepel gerookte paprikapoeder

olijfolie

 



We beginnen met de pompoen, die door midden snijden zaden en draden verwijderen , pompoenschillen en in blokjes snijden.

Ui en knolfook schil verwijderen en snipperen .

Spaanse peper fijn snijden en de paprika in reepjes.

Olijfolie in de pan en fruit ui met knoflook en Spaanse peper aan.

Op zacht vuur een minuut of 5

Vuur hoog ,uien aan de zijkant van de pan  en gehakt rul bakken tot het mooi bruin is geworden.

Paprika er bij en de pompoen de kruiden er over schudden en alles goed omroeren .

Deksel op de pan en laat het een klein kwartiertje stoven tot pompoen zacht is

Maak 4 kuiltjes en doe daar de eieren in breken ..deksel op de pan en laat de eieren in 5 minuten ongeveer gaar stoven.

Snijd de lenteui en strooi over de shaksuka en we kunnen dan lekker gaan eten