
De R zit in de maand en dan zijn er weer Pompoenen ..en ik ben momenteel in Franrijk en daar zijn ze ook weer..
En ook al zijn de temperaturen hier nog hoog ,ik had er weer eens zin in.
Het dondert en bliksemt mmomenteel echt pompoenweer.
Een shaksuka van pompoen..of het echt bestaat weet ik niet De orginele is natuurlijk me tomaat en paprika.
Ik maak het van wat ik in huis heb (caravan).

Wat hebben we nodig voor 2 personen.
1 pompoen
2 uien
2 grote tenen knoflook
Spaanse peper
gele paprika
250 gram rundergehakt
4 eieren
lente ui
1 lepel paprikapoeder
halve lepel komijnpoeder
peper naar smaak
theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie

We beginnen met de pompoen, die door midden snijden zaden en draden verwijderen , pompoenschillen en in blokjes snijden.
Ui en knolfook schil verwijderen en snipperen .
Spaanse peper fijn snijden en de paprika in reepjes.
Olijfolie in de pan en fruit ui met knoflook en Spaanse peper aan.
Op zacht vuur een minuut of 5
Vuur hoog ,uien aan de zijkant van de pan en gehakt rul bakken tot het mooi bruin is geworden.
Paprika er bij en de pompoen de kruiden er over schudden en alles goed omroeren .
Deksel op de pan en laat het een klein kwartiertje stoven tot pompoen zacht is
Maak 4 kuiltjes en doe daar de eieren in breken ..deksel op de pan en laat de eieren in 5 minuten ongeveer gaar stoven.
Snijd de lenteui en strooi over de shaksuka en we kunnen dan lekker gaan eten





Maak jouw eigen website met JouwWeb