Tonijnsalade van bloemkool ...hoe verzin je het .
Ik wil het toch proberen heel huiverig ervoor ...onder het motto kan niet lekker zijn.
Maar ik heb nu al zoveel uitgeprobeerd met groent,e en elke keer sta ik weer verbaasd
hoe lekker het allemaal is .
Overboord die vooroordelen .
Ik ga het gewoon doen ,alleen bloemkool koken en uitknijpen daar had ik geen zin in (en dan maar hopen dat het droog genoeg is om te bewerken)
En even overal rondgekeken wat voor manieren er nog meer waren, en dat heb ik gevonden via de site Anna Karina van Koolhydraatarm
Dat ik er zelf niet aan gedacht had...bloemkoolrijst roosteren ,dat lijkt me het beste!!
Ik neem een halve bloemkool snijd het in grove roosjes ook de stronk en dat gaat in de beker van de staafmixer , waar ik bloemkoolrijst van maak
Bloemkoolrijst roosteren;
oven voor verwarmen op 180 graden
bakpapier op je bakplaat
Bloemkoolrijst op verdelen
en de oven in voor 10 a 15 minuten
Wel regelmatig omkeren anders verbrand het
Na die tijd uit de oven en laat afkoelen
we gaan nu verder met de tonijnsalade maken
Wat hebben we nodig ;
kleine ui
1 gekookt ei
blik tonijn op olie
4 augurkjes van kesbeke
paar lepels zilveruitjes kesbeke
1 lepel zoutarme mosterd
2 a 3 lepels mayonaise
2 lepels Griekse yoghurt
sap van een halve citroen
peper naar smaak
halve z/a groentebouillontablet
mosterdzaad
Ui en augurkjes klein snijden en in een schaal
ei in stukjes snijden en erbij
zilveruitjes halveren ok in de schaal
tonijn met olie erbij in de schaal
Mengen met mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en mosterd
bouillonerboven verkruimen en de peper erbij
Als de bloemkool rijst is afgekoeld mag deze er ook bij
Goed doorroeren tot een smeuige massa
Niet smeuig genoeg nog wat Yoghurt of mayo er doorheen en wat mosterd
Zet het voor een uur weg in de koeling kunnen de smaakjes lekker erin trekken
En dan serveren met wat je in huis heb en jij lekker vind
Variëren maar.
Een dagje staan en eten als als lunchgerecht..paar gamba`s bij gebakken
Ik doe verder niks aan de salade meer ,goed op smaak ,vetter wil ik het niet maken
Hij is helemaal goed
Mijn man eet geen bloemkool eet het nooit ..tot hij deze salade proefde..
haha mooi dat ik kon delen , zo lekker vond hij het
Gelukkig heb ik nog een portie salade voor morgen
Halve bloemkool haal je drie porties uit als lunchgerecht
Reactie plaatsen
Reacties
houd van salade,eet het elke dag,en is ook lekker om mee te nemen,ziet er lekker uit.ook maken deze week