Ik keek in de koelkast  van wat moet ik nu met zo`n klein stukje bloemkool nog doen.

Ach rooster het maar en dan zien we wel, en het was rond 12 uur en ik dacht ...daar kan ook een fritata mee gemaakt worden!!!

Dus zo gedaan , hardstikke lekker..komt ook dat ik de bloemkool geroosterd heb.

Hier vind je  hoe ik het gemaakt heb voor 2 personen;

 

stuk bloemkool in roosjes

4 eieren

handje champignons

2 tenen knoflook

1 groene peper

Uit de kruidentuin ; uienpijpjes , knoflookpijpjes en  basilicum

1 theelepel kurkuma

zwarte peper uit de molen

olijfolie


Oven voorverwarmen  op 200 graden 

bloemkool in ovenschaaltje  bestrooien met kurkuma en zwarte peper en olijfolie erover 

Met de handen alles even inmasseren.

En 10 minuten roosteren in de oven.

 

Ondertussen kruiden plukken en snijden

knoflook en peper fijn snijden

Eieren even kloppen met peper en kurkuma

Daarna de tuinkruiden  er bij.

Champignons in plakjes snijden.

 

Bloemkool uit de oven .

oven op 150 graden zetten.

Koekenpan die in de oven mag op het vuur plaatsen ,olijfolie erin en de bloemkool met champignons even bakken .

Helft van eimengsel erbij en even roeren als een roerei tot het stolt .

Alles uit de pan bij de andere helft van het ei, even goed doorroeren en alles terug de pan in

knoflook erop  en de spaanse peper

De pan gaat de oven in met deksel .

Heb je geen deksel doe er een vel alufolie over.

Na 10 minuten is de fritata klaar.

Ik doe er een lekker tomaatje onder leggen, en wat kiemgroente bovenop en wat

harissasaus over druppelen.

Was weer heerlijk.







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.