Ik keek in de koelkast van wat moet ik nu met zo`n klein stukje bloemkool nog doen.
Ach rooster het maar en dan zien we wel, en het was rond 12 uur en ik dacht ...daar kan ook een fritata mee gemaakt worden!!!
Dus zo gedaan , hardstikke lekker..komt ook dat ik de bloemkool geroosterd heb.
Hier vind je hoe ik het gemaakt heb voor 2 personen;
stuk bloemkool in roosjes
4 eieren
handje champignons
2 tenen knoflook
1 groene peper
Uit de kruidentuin ; uienpijpjes , knoflookpijpjes en basilicum
1 theelepel kurkuma
zwarte peper uit de molen
olijfolie
Oven voorverwarmen op 200 graden
bloemkool in ovenschaaltje bestrooien met kurkuma en zwarte peper en olijfolie erover
Met de handen alles even inmasseren.
En 10 minuten roosteren in de oven.
Ondertussen kruiden plukken en snijden
knoflook en peper fijn snijden
Eieren even kloppen met peper en kurkuma
Daarna de tuinkruiden er bij.
Champignons in plakjes snijden.
Bloemkool uit de oven .
oven op 150 graden zetten.
Koekenpan die in de oven mag op het vuur plaatsen ,olijfolie erin en de bloemkool met champignons even bakken .
Helft van eimengsel erbij en even roeren als een roerei tot het stolt .
Alles uit de pan bij de andere helft van het ei, even goed doorroeren en alles terug de pan in
knoflook erop en de spaanse peper
De pan gaat de oven in met deksel .
Heb je geen deksel doe er een vel alufolie over.
Na 10 minuten is de fritata klaar.
Ik doe er een lekker tomaatje onder leggen, en wat kiemgroente bovenop en wat
harissasaus over druppelen.
Was weer heerlijk.
Reactie plaatsen
Reacties