Ik kwam dit recept tegen in de Guardian..en laat ik er nu alles voor in huis hebben .
Aan de slag dan maar.
En eerst denk ik nog koolrabi met aubergines..maar als je weet dat het recept van Ottolenghi afkomstig is moet het wel smaken.
Ik heb het wel wat aangepast want een peper oke.. maar 7 pepers ook al haal je de zaadjes eruit gaat me te ver.
Dus houd je van pittig er mogen heel veel pepers in.
Ik laat ook wat dingen weg die te zout zijn zoals tamari.(soort sojasaus) .ook al neem je degene met; less salt zit er toch nog 10 gram zout in ,en er gaan 3 lepels in het gerecht dat is niet normaal kun je beter een zoute haring eten en die gezonder..... Ook de ahornsiroop laat ik achterwege....we willen het KHB.Het zout laat je weg zoet om het te verhullen kun je dan achterwege laten.
Het smaakte verrukkelijk lekker en heb het allemaal niet gemist.
Ik heb mooie Turkse kleine aubergines ik gebruik ze alle 4 .
Heb je een gewone aubergine neem er 2 of 1 grote.
WE gaan aan de slag .
Wat heb je nodig voor de ratatouille;
4 kleine of 2 aubergines
1 koolrabi
1 a anderhalve lepel berberkruiden (is te koop bij de Jumbo en AH)is best pittig
flinke scheut olijfolie
stukje gember 2 cm.
3 tenen knoflook
1 ,a 2 pepers
3 a 4 stuks tomaten
2 theelepels nigellezaadjes (tegenwoordig te koop van Verstegen ..Jumbo en AH)uiteraard in de Turkse winkel
voor de salsa;
1 komkommer
sap van halve citroen
150 ml kokosroom
peper en muntblaadjes (vind ik lekkerder als koriander)
Oven voorverwarmen op 210 graden (hete luchtoven)
Koolrabi harde onderkanten verwijderen schillen en in blokjes snijden
de aubergines hetzelfde
In de ovenschaal de berberkruiden erover en een flinke scheut olijfolie
meng alles goed door elkaar .
Schaal gaat voor 3 kwartier de oven in..doe tussen door nog een keer omschudden.
Het mag verkoolde randjes krijgen
Ondertussen knoflook peper en gember klein snijden en bakken in olijfolie
tomaat in blokjes snijden
Als alles is aangefruit de tomaatblokjes erbij laat het zacht worden
op het laatst de nigella zaadjes er door heen scheppen.
Als de groente uit de oven klaar is doe de tomatengroente er doorheen scheppen laat het een half uur staan de smaken komen zo tot hun recht ..Niet te heet eten ..op kamertemperatuur is het het lekkerst.
En ondertussen is ook de komkommer salsa gemaakt
Komkommer grof snijden of in kleine blokjes
In schone theedoek het vocht eruit knijpen
Doe de komkommer in een schaal met sap van halve citroen de kokosmelk wat peper en verse munt klein gesneden.
Dit gerecht kun je 3 dagen van te voren maken ..wat over is is dan nog lekkerder.
Het is een zomerse dag we eten het lekker buiten met kofta (Turkse gehaktballetjes)
Maak jouw eigen website met JouwWeb