Weer een te gek groente recept van Yotam Ottolenghi ...man man man wat is dat smullen.

De knolselderij word eigenlijk vee te weinig gebruikt ..ja in soep ..maar je kunt er meer mee

WE gaan de knolselderij weer hip maken ,hij kost bijna niks.

Er zitten veel vezels in en ijzer

En is superlekker.

Ik maak het recept niet echt na , in het recept gaan er 2 hele selderijknollen in de oven 

is mij teveel ,ik heb een paar plakken afgesneden ,het is vandaag alleen voor mijzelf

Saus ook aangepast anders word het te zout.

De saus is al bekend al vanaf 1930 het werd gemaakt voor de biefstuk of entrecote.

In cafè de Paris in Geneve..

In dit recept komen er iets meer kruiden aan te pas

Maar wat is hij toch ontzettend lekker. 


per persoon; 

2 plakken knolselderij 1 cm

olijfolie

 

Voor de saus

50 gram  roomboter

2 tenen knoflook

1sjalot

1/2 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel chili of grove chilipeper

halve eetlepel mosterdpoeder

thijm gedroogd of vers

1  a 2  theelepels dragon blaadjes vers of gedroogd

verse peterselie 

verse bieslook

1 lepel citroensap

70 ml room

 


Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bakpapier op de oven plaat leggen .

knolselderij schoonmaken of haal de harde buitenkant eraf en snijd in plakken.

De plakken knolselderij op de bakplaat  besmeer ze met olijfolie 40 minuten de oven in.

Ondertussen ga ik de saus maken.

 

Ui en knoflook heel klein snijden

Roomboter laten smelten in de pan

ui en knoflook op midden hoog vuur zacht laten worden .

Alle droge kruiden erbij en de thym erbij laat 1 minuut zachtjes bakken 

en aldoor roeren.

 

Heb je een oven met grill zet hem nu op grillstand

Doe wat zwarte peper op de knolselderijplakken en kwast nog wat olijfolie erop

Laat de plakken ongeveer 6 a 8 minuten grillen.

 

De laatste minuut de saus afmaken.

Vuur weer onder de pan ,citroensap erbij en de room , goed roeren zodat het niet gaat schiften.

Op het laatst de vers gesneden of geknipte bieslook en peterselie erbij .

Wat saus op je bord ..de knolselderijsteak op je bord en wat saus erover.

En genieten maar!!! 

 





Reactie plaatsen

Reacties

M De Jongh
2 jaar geleden

Was heerlijk!!!