Wat is dit lekker zeg...en mijn man geen bloemkooleter die at wat anders,  vond de puree ook erg lekker..Maak ik huzarensalde van bloemkool vind hij dat superlekker.

Ik heb de hele bloemkool gebruikt vandaag ,voor de dikke bloemkoolsteak de bloemkoolpuree, Nog een portie over, en bloemkoolrijst mee geroosterd in de oven maak ik morgen huzarensalade van  met tonijn

En dan gebruik je alles van de bloemkool ook de stronken.

 

Ik zag het recept op een pag. van Yotam Ottolengi ..en die bloemool lag er in de koelkast, dus aan de slag.

Wel aangepast ik heb niet alle kruiden en geen zout toegevoegd en ook de honing en kappertjes blijven achterwege..Ik heb het niet gemist. Ik voeg andere kruiden toe.

Maar als je meer hier leest komt vaker een Ottolengirecept langs , ik ben fan van hem

En de laatste kookboeken die ik heb gekocht komen van zijn hand en team.

 


1 bloemkool

1 citroen

1 ui

2 theelepels gedroogde salie

40 gram roomboter

witte peper naar smaak 

uienpoeder

knoflookpoeder

1 lepel oregano

2 lepels tahin



Ik ga eerst een steak snijden van de hele bloemkool Snijd die uit in het midden een paar centimer dik , laat de stronk eraan zitten

De rest van de bloemkool snijd ik in stukken en kook een gedeelte voor de bloemkoolpuree 

een ander deel voor de bloemkool rijst

Maar maak zoveel mogelijk steaks als je nodig heb voor het aantal personen waar je voor kookt.

 

Boter in de koekenpan en als het gesmolten is bak je de bloemkool steak hierin

schud er de salie over en wat stukken citroenschil,niet het witte gedeelte dat is bitter

Bak een minuut of ,8  en draai de bloemkoolsteak om ook deze kant 8minuten bakken

Ondertussen kook je de rest van de bloemkool gaar en zacht.

Oven voorverwarmen op 190 graden

ondertussen de ui schillen en in repen snijden

Ovenpapier op de ovenplaat en daar de bloemkool steak op leggen bestrooi met peper knofloopoeder en uienpoeder.

Ovenplaat kan de oven in, laat de steak er 10 minuten in garen.

Ik doe de bloemkool in de hakmolen van de staafmixer , heb je een keukenmachine gebruik je deze.

Bij de bloemkool 2 lepels citroensap en 2 lepels tahin en 2 lepels water wat witte peper

Mix het tot een gladde massa.Houd het warm.

 

Ondertussen in de pan van de bloemkoolsteak  de ui bakken tot het zacht is

Strooi er de oregano over,nog even meebakken ,ruikt ook lekker.

 

Bordje opmaken;

Eerst de bloemkooltahinpuree en even uitstrijken .

Daar de bloemkoolsteak op .

En dan de geurende uien.

Je kunt er van alles bij eten ik had kalfsrolletjes ook lekker met braadworst of gehaktballetjes.

EET SMAKELIJK....en het is mmmmmjammie!!

 

De credits voor Yotam Ottolengi ..die mij heeft  geinspireerd.

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb