Mooi weer we gaan BBQ en ..en geen vlees nee vis dit keer ....sardientjes en zalm op de huid

lekkere salades en salsa`s...de linken plaats ik hier overal bij.

Niet dat je alles moet maken  ..maar voor het gemak als je het wel wil maken.

Want om de peterselieknoflook olie  ontkom je niet ...die hoort erbij .zo lekker

Misschien heb je ooit vis gegeten in Spanje ...dan krijg je dit er altijd bij ...

In Spanje koop je het kant en klaar in de supermarkt...maar zelfgemaakt  veel lekkerder. 

 



Hier marineren we op het laatst de sardientjes mee voor ze op de BBQ gaan

Na het bakken voor je gaat eten, doe je er een lepeltje over je sardientjes schudden.


Ik heb verse sardientjes gekocht die laat ik schoonmaken  door....(mijn man)

ik droog ze goed ..doe ringetjes peper in de buikholte en ook wat marinade ook aan de buitenkant de peterselie oli.

 


Van te voren heb ik salades gemaakt.



Vis is vlug klaar, dek de tafel van tevoren  en zet je drankje klaar

Wat je nog meer ziet is harissa olie , tahinsaus en de salsa wat ik over had van de zalm van een paar dagen geleden ....nooit weggooien wie weet kun je het gebruiken ,en meloen .



BBQ aan zetten liefst de BBQ op houtskool  tot het goed gaat gloeien duurt meestal een half uurtje.

Dan kunnen de sardientjes erop ...laat ze gaar worden aan èèn kant dan laat het vel makkelijk los en kun je de andere kant bakken.



Na een paar minuten is het klaar ligt aan de grootte van de sardientjes,ik heb hier vrij grootte.

Op je bord met de heerlijke peterselie-olie en  salades



En nu de zalm

Het is een staartstuk die ik kocht en dat hoef je maar open te klappen en te snijden en heb je 2 mooie stukken zalm op de huid

.Kruid het met peper hele fijne gedroogde peterselie knoflookpoeder en citroensap.

Op de BBQ leggen , heb je er een deksel bij deksel erop voor een minuut of 5...op de huid gebakken.



Omdat de zalm zo lekker was van de week, was ik blij dat ik van alles over had de heerlijke salsa  de tahinsaus en de pittige harissa-olie..We konden er nog een keer van genieten




Nog wat salade erbij  en een roseetje ...mmmmm leven is goed.

En dan komt het dessert .

Gegrilde zoete watermeloen.




We hebben heerlijk gegeten ..het was meer als genoeg 

Veel linken hoef je niet teveel te zoeken.

Eet smakelijk ...er zullen nog veel mooie dagen komen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb