Heerlijk groente uit de oven die geroosterd is .Lekker gemarineerd 

je kunt er vlees bij eten of vis, bij ons  was het kabeljouwfilet 

Het is nog gezond ook.

 

Wat heb je nodig

 1 pompoen ...ik had een fles pompoen

1 courgette

paar takjes rozemarijn

thym 

 

Marinade

5 lepels olijfolie

halve eetlepel komijnzaad

1 eetlepel paprikapoeder

3 tenen knoflook

uienpoeder

zwarte peper uit de molen

 

Meng de kruiden met de olijfolie bij elkaar, de knoflook door de knoflookpers persen en erbij doen 

Goed doorroeren

Pompoen en courgette wassen ,hoeft niet geschild te worden

Pompoen doormidden snijden ,pitten en draden wegsnijden en verde de pompoen in maantjes snijden

Courgette in plakken snijden.

Leg bakpapier op de bakplaat

 

Groente op bakplaat  leggen en met een kwast de kruidenolie op de groente smeren

Laat het een uurtje staan.

Ondertussen maak je een yoghurtsausje   met munt, citroensap, chilivlokken 

en olijfolie.

Oven voorverwarmen 200 graden hete luchtoven

strooi thym over de groente  en leg er takjes rozemarijn tussen en plaats de plaat in de oven 

Klein half uurtje  is alles gaar en heeft een mooi kleurtje gekregen

Ik had er nog peultjes bij en kabeljauw met een salsa die bespreek ik elders






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.