Ik ben een aubergineliefhebber ,maakt niet uit hoe klaar gemaakt gevuld ...als moussaka ,gegrild en een beetje geprakt  door de pasta Norma

In een stoofpan bij de ratatouille  of gegrild met een dipsaus ..

Het is allemaal lekker 

En nee  ze hebben allang geen bittere smaak meer ..ze zijn heerlijk.

 

 


Hoe gaan we deze gerilde auberine  klaar maken;

 

Oven voorverwarmen op 200 gaden

op de bakplaat  leg ik bakpapier

 ik neem een aubergine 

Beide uiteinde snijd ik er af 

met een dunschiller repen van het velletje afhalen ,ziet eruit als een zebra

in plakken van een halve cm dikte snijden

leg ze op de bakplaat

Doe in een schaaltje  ongeveer 60 ml olijfolie..kan meer of minder zijn 

 Daar  doe je zwarte peper in uienpoeder en knoflookpoeder naar smaak in en wat thym of Provincaalse kruiden

Bestrijk met een kwast allebei de kanten de aubergine er mee in

Bakplaat in de oven en 20 a 30 min bruin en knapperig laten worden

iedere oven is anders ..Houd het zelf ook een beetje in de gaten

Lekker als groente en met een yoghurtsausje met sumak of knoflook en citroensap en olijfolie erin 

 






Maak jouw eigen website met JouwWeb