Ik ben een aubergineliefhebber ,maakt niet uit hoe klaar gemaakt gevuld ...als moussaka ,gegrild en een beetje geprakt door de pasta Norma
In een stoofpan bij de ratatouille of gegrild met een dipsaus ..
Het is allemaal lekker
En nee ze hebben allang geen bittere smaak meer ..ze zijn heerlijk.
Hoe gaan we deze gerilde auberine klaar maken;
Oven voorverwarmen op 200 gaden
op de bakplaat leg ik bakpapier
ik neem een aubergine
Beide uiteinde snijd ik er af
met een dunschiller repen van het velletje afhalen ,ziet eruit als een zebra
in plakken van een halve cm dikte snijden
leg ze op de bakplaat
Doe in een schaaltje ongeveer 60 ml olijfolie..kan meer of minder zijn
Daar doe je zwarte peper in uienpoeder en knoflookpoeder naar smaak in en wat thym of Provincaalse kruiden
Bestrijk met een kwast allebei de kanten de aubergine er mee in
Bakplaat in de oven en 20 a 30 min bruin en knapperig laten worden
iedere oven is anders ..Houd het zelf ook een beetje in de gaten
Lekker als groente en met een yoghurtsausje met sumak of knoflook en citroensap en olijfolie erin
Maak jouw eigen website met JouwWeb