Kruidige eieren je kunt ze eten bij het ontbijt ,lunch of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd

geinspireed vanuit het kookboek Falastin van de rechterhand van Ottolengi  Sami Tamimi

Die maakte een Palestijns kookboek

 

Het is weer eens wat anders als een gekookt eitje mayonaise,hoewel dat is ook lekker.

Ik maak het voor 2 dagen en eet het als lunch bij een salade


Voor 4 eieren

1 lepel citroensap

1 lepel olijfolie

1 lepel za `atar

zwarte peper 

chili vlokken (liefst van Aleppo of Turkije)

lente ui

 

Kook de eieren hard 6 a 7 minuten  ,niet te hard

Maak een mengsel van de olijfolie met citroensap en de za `atar

snijd of knip de lenteui

 

Eieren laten schrikken met koud water en pel de eieren 

Breek of snijde de eieren in vieren

Doe het za`a tar mengsel over de eieren

peper en chililokken naar smaak en de lente ui

Geniet van de kruidige eieren


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.