Je wilt weer eens wat anders voor de lunch ,of je zoekt een voorgerecht voor de  feestdagen?

Dan maak je een carpaccio van rosbief ..het is ook nog snel klaar en de pesto kun je een dag van tevoren maken ...

Ik maak hem met hazelnoten wat ook erg lekker is en minder duur als de pijnboompitten.

Ik had de pesto ook al eerder gemaakt en al bij 2 gerechten gegeten met pasta en bij de geroosterde pompoen.

En heb nog genoeg over voor vandaag.


Eerst  even de pesto maken ;

bosje basilicum

ongeveer 50 gram hazelnoten

4 a 5 eetlepels olijfolie

wat geraspte Parmezaanse kaas (zelf raspen)30 gram

zwarte peper

In de keukenmachine ,de staafmixer..of de vijzel.

Alles met elkaar mengen.

Voor de pesto bij de carpaccio doe ik nog wat balsamico-azijn 1 eetlepel, en extra olijfolie

In een afgesloten potje is het een paar dagen houdbaar.

 


Verder heb je nodig;

Half ons rosbief

ijsbergsla heel fijn gesneden (of rucola) 

hazelnoten door midden gehakt

Wat schilfers Parmezaanse kaas (zelf geraspt)



Maak het bordje mooi op

rosbief plakjes rond het hele bord plakje als hoopje in het midden

De fijn gesneden sla erop in het midden

pestodruppels  eroverheen ,

Als laatste de hazelnoten en Parmezaanse kaas  schilfers.

MMMMMM , echt lekker.