Ik heb het ooit in Portugal gegeten in de Beira streek dan met gewone rijst ...
Omdat ik het lamsstoofpot maakte uit de Beira vond ik dit er bij horen .
En nu met bloemkoolrijst.
Portugal heeft een eenvoudige keuken ,maar de stoofpoten die je er kunt eten zijn geweldig ..Voor een cabrita al forno kun je me wakker maken ..(geitenstoofpotje) en in Portugal eten we het regelmatig dat eten ze van noord tot zuid Portugal
Vandaag eten we de bloemkoolrijst bij de Chanfana de Borrego (lamsbout)
Doperwten is wat hoog in koolhydraten,als je de hele dag oplet kun je het wel hebben hoor
We eten KHB.
Bloemkoolrijst kun je uit de diepvries kopen of uit de koeling.
Ik kies altijd ,uit zelf maken dan weet ik hoe vers het is.
Let op met de sinaasappelrasp dat je alleen de schil raspt ,niet het witte gedeelte want dat is erg bitter.
Voor 2 personen
Ik doe èèn keer bloemkool in de grote hakmolen van de staafmixer dat is genoeg bloemkool rijst
rasp van 1 sinaasappel
sap van een halve sinaasappel
klein kommetje doperwten uit de de vriezer
stukje gember
lenteui
peper uit de molen
olijfolie
Als je de bloem kool rijst klaar heb staan.
gember en lenteui fijnsnijden.
bakken in olijfolie.
bloemkoolrijst erbij.
hoeft maar een paar minuten mee te bakken
Sinaasappelrasp er bij en het sap
en de doperwten
laat alles goed doorwarmen
En dan kun kun je het lekker eten met bv een stoofpotje van lam of geit
Reactie plaatsen
Reacties