Ik heb het ooit in Portugal gegeten in de Beira streek dan met gewone rijst ...

Omdat ik het lamsstoofpot maakte uit de Beira  vond ik dit er bij horen .

En nu met bloemkoolrijst.

Portugal heeft een eenvoudige keuken ,maar de stoofpoten die je er kunt eten zijn geweldig ..Voor een cabrita al forno kun je me wakker maken ..(geitenstoofpotje) en in Portugal eten we het regelmatig dat eten ze van noord tot zuid Portugal

Vandaag eten we de bloemkoolrijst bij de Chanfana de  Borrego  (lamsbout)

Doperwten is wat hoog in koolhydraten,als je de hele dag oplet kun je het wel hebben hoor

We eten KHB.

Bloemkoolrijst kun je uit  de  diepvries kopen of uit de koeling.

Ik kies altijd ,uit zelf maken dan weet ik hoe vers het is.

Let op met de sinaasappelrasp dat je alleen de schil raspt ,niet het witte gedeelte want dat is erg bitter.


Voor 2 personen

Ik  doe èèn keer bloemkool in de grote  hakmolen van de staafmixer dat is genoeg bloemkool rijst

rasp van 1 sinaasappel

sap van een halve sinaasappel

klein kommetje doperwten uit de de vriezer

stukje gember 

lenteui

peper uit de molen

olijfolie


Als je de bloem kool rijst klaar heb staan.

gember en lenteui fijnsnijden.

bakken in olijfolie.

bloemkoolrijst erbij.

hoeft maar een paar minuten mee te bakken

Sinaasappelrasp er bij en het sap 

en de doperwten

laat alles goed doorwarmen

En dan kun kun je het lekker eten met bv een stoofpotje van lam of geit







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.