Kip stroganov...Heerlijk .
Nu niet over biefstuk of over een schnitzel..maar kipdijfilet
Ik heb het al een keer gemaakt maar dat was met pasta
Het recept heb ik aangehouden want dat is lekker.
Vandaag met snijbonen
Stroganov kun je ook een dag bewaren of invriezen
Ik maak ook een flinke pan ..je kunt het recept ook maken voor 4 personen.
3 ons kipdijfilet
1 sjalot
2tenen knoflook
1 paprika
1 bakje witte champignons
klein blikje tomatenpuree (Delmonte zonder zout)
een paar lepels balsamicoazijn
100ml room of crème frache
halve zoutarme kippenbouillontablet
100 ml bouillon
peterselie
2 theelepels paprikapoeder
peper naar smaak
chilipeper naar smaak
1 theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie
30 gram roomboter
Kipdijfilet snijden in blokjes , goed kruiden met peper paprikapoeder
Een paar uur van te voren.
2 pannen op het vuur , 1 voor de kipfilet
1 voor de stroganoff saus
Kip bruin bakken in de olijfolie
Ui knoflook heel fijn snijden en bakken in de roomboter
paprika in reepjes snijden en erbij doen
champignons in plakjes snijden en ook erbij doen
Bakken en goed omschudden
Tomatenpuree erbij de balsamico azijn en bouillon
Bouillontablet en alle kruiden op peterselie na erbij
Laat het een klein kwartiertje pruttellen en inkoken
Alles klaar vlees mooi bruin doe het in de saus even omscheppen en lekker eten.
EET SMAKELIJK
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi hoi, ik wil morgen je heerlijke gerecht gaan maken. Is dit voor 2 pers? En als het voor 4 wordt gewoon alle ingrediënten verdubbelen? Thx alvast
Alle recepten zijn voor 2 personen
groetjes Elly.