Kip stroganov...Heerlijk .

Nu niet over biefstuk of over een schnitzel..maar kipdijfilet 

Ik heb het al een keer gemaakt maar dat was met pasta 

Het recept heb ik aangehouden want dat is lekker.

Vandaag met snijbonen

Stroganov kun je ook een dag bewaren of invriezen

Ik maak ook een flinke pan ..je kunt het recept ook maken voor 4 personen.

3 ons kipdijfilet

 

1 sjalot

2tenen knoflook

1 paprika

1 bakje witte champignons

klein blikje tomatenpuree (Delmonte zonder zout)

een paar lepels balsamicoazijn

100ml room of  crème frache

halve zoutarme kippenbouillontablet

100 ml bouillon

peterselie

2 theelepels paprikapoeder

peper naar smaak

chilipeper naar smaak

1 theelepel gerookte paprikapoeder

olijfolie 

30 gram roomboter

 

Kipdijfilet snijden in blokjes , goed kruiden met peper paprikapoeder 

Een paar uur van te voren.

2 pannen op het vuur , 1 voor de kipfilet

                                    1 voor de stroganoff saus

Kip bruin bakken in de olijfolie

 

Ui knoflook heel fijn snijden en bakken in de roomboter

paprika in reepjes snijden en erbij doen

champignons in plakjes snijden en ook erbij doen 

Bakken en goed omschudden 

Tomatenpuree erbij de balsamico azijn en bouillon 

Bouillontablet en alle kruiden op peterselie na erbij

Laat het een  klein kwartiertje pruttellen en inkoken

Alles klaar  vlees mooi bruin doe het in de saus even omscheppen en lekker eten.

                                                  EET SMAKELIJK

 









Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb