Geroosterde bloemkoolsalade met pit

De pit zit hem in de rode pepersaus die ik zelf al heb aangepast anders vind ik hem zelfs te heet.

Ik heb de bloemkool in de airfryer geroosterd.

Dit kan ook in de hete luchtoven met bakpapier eronder.

Alles blijft het zelfde  200 graden oven en 200 graden airfryer kwartiertje ongeveer.

Oven wel voorverwarmen.

Ik kwam dit recept tegen in de Guardian  van Yotam Ottelenghi.

Ook in zijn restaurants word het geserveerd.

En ik ben echt fan van deze man ..hij vind groente bewerkingen opnieuw uit.

Ik heb hem wat aangepast ,zo wie zo zonder zout en minder scherp.

en door de yoghurtsaus nog wat extra toevoegingen.

Maar lekker is deze .

 



Ik heb een halve bloemkool geroosterd

 

recept is voor 2 personen;

bloemkool

1 ui

70 ml olijfolie

peper 

gedroogde peterselie

knoflook poeder 

uienpoeder

 

 

Yoghurtsaus;

150 g Griekse yoghurt

sap halve citroen

1 knoflookteen 

peper

1 theelepel  gerookte paprikapoeder

zwarte peper uit de molen

lente ui

 

Pepersaus;

Olijfolie

2 eetlepels tomatenpuree (Delmonte ,daar zit geen zout in ..wel wat meer koolhydraten)

1 eetlepel harissa

 

topping;

pijnboompitten of amandelschilvers

1 theelepel sumak

1 theelepel korianderzaad

muntblaadjes

Kruiden en pijnboompitten bij elkaar doen en even roosteren

 



Bloemkool wassen in roosjes snijden

Doe alles in een kom en bestrooi met peper  de gemalen peterselie,knoflook en uienpoeder

olijfolie erover en even met handen masseren of inkwasten

De bloemkool kan nu de oven in voor ongeveer 15 minuten en de airfryer

Halverwege de tijd even nakijken en omschudden.

 

Yoghurtsaus;

Snijd of rasp de knoflook heel fijn en meng alle ingredienten bij elkaar in de yoghurt

Dit mengsel leg je op de bodem van de schaal of bord.

 

Ondertussen bak je een ui in de olijfolie tot het zacht is.

In de zelfde pan maak je ook gelijk de rode pepersaus .

Alles bij elkaar mengen  ( vind je het te scherp begin met een theelepel harissa)

Paar minuutjes bakken en klaar.

De pijnboompitjes heb ik hier boven al beschreven.



Op het yoghurtmengsel leg je de afgekoelde bloemkool.

de gebakken ui verdeel je over de bloemkool.

Gekruide pijnboompitten over de bloemkool verdelen.

En als laatste kleine hoopjes pepersaus op de bloemkool leggen.

En om het nog mooier en smaakvoller te maken de muntblaadjes erop.

Gelukkig had ik nog wat in de tuin staan.

 

Je kunt het als hoofdgroente eten ,of als bijgerecht.

Smaakt bij vis en vlees.

Hoe ik het eet?? Als hoofgroente met gebakken Heek (vis)








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb