Geroosterde bloemkoolsalade met pit
De pit zit hem in de rode pepersaus die ik zelf al heb aangepast anders vind ik hem zelfs te heet.
Ik heb de bloemkool in de airfryer geroosterd.
Dit kan ook in de hete luchtoven met bakpapier eronder.
Alles blijft het zelfde 200 graden oven en 200 graden airfryer kwartiertje ongeveer.
Oven wel voorverwarmen.
Ik kwam dit recept tegen in de Guardian van Yotam Ottelenghi.
Ook in zijn restaurants word het geserveerd.
En ik ben echt fan van deze man ..hij vind groente bewerkingen opnieuw uit.
Ik heb hem wat aangepast ,zo wie zo zonder zout en minder scherp.
en door de yoghurtsaus nog wat extra toevoegingen.
Maar lekker is deze .
Ik heb een halve bloemkool geroosterd
recept is voor 2 personen;
bloemkool
1 ui
70 ml olijfolie
peper
gedroogde peterselie
knoflook poeder
uienpoeder
Yoghurtsaus;
150 g Griekse yoghurt
sap halve citroen
1 knoflookteen
peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zwarte peper uit de molen
lente ui
Pepersaus;
Olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree (Delmonte ,daar zit geen zout in ..wel wat meer koolhydraten)
1 eetlepel harissa
topping;
pijnboompitten of amandelschilvers
1 theelepel sumak
1 theelepel korianderzaad
muntblaadjes
Kruiden en pijnboompitten bij elkaar doen en even roosteren
Bloemkool wassen in roosjes snijden
Doe alles in een kom en bestrooi met peper de gemalen peterselie,knoflook en uienpoeder
olijfolie erover en even met handen masseren of inkwasten
De bloemkool kan nu de oven in voor ongeveer 15 minuten en de airfryer
Halverwege de tijd even nakijken en omschudden.
Yoghurtsaus;
Snijd of rasp de knoflook heel fijn en meng alle ingredienten bij elkaar in de yoghurt
Dit mengsel leg je op de bodem van de schaal of bord.
Ondertussen bak je een ui in de olijfolie tot het zacht is.
In de zelfde pan maak je ook gelijk de rode pepersaus .
Alles bij elkaar mengen ( vind je het te scherp begin met een theelepel harissa)
Paar minuutjes bakken en klaar.
De pijnboompitjes heb ik hier boven al beschreven.
Op het yoghurtmengsel leg je de afgekoelde bloemkool.
de gebakken ui verdeel je over de bloemkool.
Gekruide pijnboompitten over de bloemkool verdelen.
En als laatste kleine hoopjes pepersaus op de bloemkool leggen.
En om het nog mooier en smaakvoller te maken de muntblaadjes erop.
Gelukkig had ik nog wat in de tuin staan.
Je kunt het als hoofdgroente eten ,of als bijgerecht.
Smaakt bij vis en vlees.
Hoe ik het eet?? Als hoofgroente met gebakken Heek (vis)
Reactie plaatsen
Reacties