Wat is bloemkool toch veelzijdig.

van huzarensalade,tot soep ,geroosterde bloemkool ...nasi en  nu couscous van bloemkool.

En het is lekker hoor ...

Maak het met lekker vlees een lekkere dip en  geroosterde amandelen .

 



Voor 2 personenen 

Begin met een kwart bloemkool, hak het in de keukenmachine of hakbeker van de staafmixer.

stuk gember 2 cm

lente ui

stukje prei

peper

2 tenen knoflook

paar lepels gesneden munt

2 theelepels garam massala

1 a 2 lepels citroensap

50 gr geraspte kokos 

amandelen

peper



Snijd alle groenten en kruiden fijn en klein.

Olijfolie in de pan. 

knoflook met peper gember en prei aanfruiten in de pan.

Bloemkoolrijst erbij en omscheppend warm laten worden.

Citroensap en kokosrasp erdoorheen garam massala en de peper .

Alles goed omscheppen.

driekwart van de gesneden munt erbij en de lente ui.

Nog even goed doorwarmen en klaar is het .

het gaat heel vlug.

En als het vlees klaar is de tafel gedekt gaan we lekker eten.

Couscous op een schaal ,vlees erboven op ,en de rest van de munt, lenteui en geroosterde amandelen.










Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb