Ik kwam vandaag in de winkel en zag dat ze bolcourgettes te koop hadden
ik twijfelde geen moment ,
Ik zag het helemaal voor me gevulde bolcourgettes met een tomatensaus
Voor dat moment wist ik nog niet wat ik koken ging , maar ineensklaps kwam dat idee
Gevulde bolcourgette met gehakt en paprika, ui, knoflook, paprika ,kaas enz
Ik ga opschrijven wat ik gebruikt heb.
Voor 2 pers.
vulling;
2 bolcourgettes
vruchtvlees van 1 bolcourgette
250 gram rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
halve paprika
oregano
zwarte peper
1 theelepel harissa
1 theelepel gerookte paprika poeder
halve theelepel gemberpoeder
olijfolie
extra peterselie ,lente ui en pijnboompitten.
Tomatensaus;
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 groot blik Delmonte tomatenpuree
half pakje gezeefde tomaten
halve paprika
2 lepels balsamico azijn
zwarte peper uit de molen
1 lepel oregano
halve theelepel marjoraan
handje basilicum (vers)
water om wat te verdunnen
olijfolie
Begin met de bolcourgette
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Snijd de kapjes eraf en hol ze met een lepel uit
Zet ze in een ingevette ovenschaal en smeer de courgettes in met de olijfolie
beetje zwarte peper erin en over en de schaal kan de oven in voor 3 kwartier
Zo kan hij zacht en gaar worden.
De kapjes gaan het laatste kwartier mee de oven in
Ondertussen kun je de vulling klaar maken en de saus
Vulling
ui en knoflook klein snijden
Olijfolie in de pan en het gehakt rul bakken
met de gedroogde kruiden en de harissa
ui en knoflook erbij
Snijd de paprika in blokjes en bak alles mee tot het gaar is
Tomatensaus;
olijfolie in een pan.
ui en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie tot het zacht word.
paprika erbij en mee bakken.
Tomatenpuree en de gezeefde tomaten erbij, goed door roeren laat het een kwartiertje doorkoken op laag vuur.
Kruiden erbij en de balsamicoazijn .
Peterselie snijden en de lenteui
Oven op 180 graden
de courgettes kunnen gevuld worden met het gehakt mengsel
wat pijnboompitten erop en wat geraspte kaas.
De tomatensaus ernaast schudden.
En de schaal kan voor een half uur de oven in.
Daarna lekker eten bv met bloemkool risotto.
Reactie plaatsen
Reacties