Ik kwam vandaag in de winkel en zag dat ze bolcourgettes te koop hadden 

ik twijfelde geen moment ,

Ik zag het helemaal voor me gevulde bolcourgettes met een tomatensaus 

Voor dat moment wist ik nog niet wat ik koken ging , maar ineensklaps kwam dat idee

Gevulde bolcourgette met gehakt en paprika, ui, knoflook, paprika ,kaas enz

Ik ga opschrijven wat ik gebruikt heb.



Voor 2 pers.

 

vulling;

2 bolcourgettes

vruchtvlees van 1 bolcourgette

250 gram rundergehakt

1 ui

2 tenen knoflook

halve paprika

oregano 

zwarte peper

1 theelepel harissa

1 theelepel gerookte paprika poeder

halve theelepel gemberpoeder

olijfolie

 

extra peterselie ,lente ui en pijnboompitten.



Tomatensaus;

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 groot blik Delmonte tomatenpuree

half pakje gezeefde tomaten

halve paprika 

2 lepels balsamico azijn

zwarte peper uit de molen

1 lepel oregano

halve theelepel marjoraan

handje basilicum (vers)

water om wat te verdunnen 

olijfolie

 


Begin met de bolcourgette

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Snijd de kapjes eraf en hol ze met een lepel uit

Zet ze in een ingevette ovenschaal en smeer de courgettes in met de olijfolie

beetje zwarte peper erin en over en de schaal kan de oven in voor 3 kwartier

Zo kan hij zacht en gaar worden.

De kapjes gaan het laatste kwartier mee de oven in


Ondertussen kun je de vulling  klaar maken en de saus

Vulling

ui en knoflook klein snijden 

Olijfolie in de pan en het gehakt rul bakken

met de gedroogde kruiden en de harissa

ui en knoflook erbij 

Snijd de paprika in blokjes en bak alles mee tot het gaar is

 


Tomatensaus;

 

olijfolie in een pan.

ui en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie tot het zacht word.

paprika erbij en mee bakken.

Tomatenpuree en de  gezeefde tomaten erbij, goed door roeren laat het een kwartiertje doorkoken op laag vuur.

Kruiden erbij en de balsamicoazijn .

 



Peterselie snijden en de lenteui

 

Oven op 180 graden 

de courgettes kunnen gevuld worden met het gehakt mengsel

wat pijnboompitten erop en wat geraspte kaas.

De tomatensaus ernaast  schudden.

En de schaal kan voor een half uur de oven in.

 

Daarna lekker eten bv met bloemkool risotto.






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb