Groene asperges zijn ook heel lekker , witte zijn wel favoriet, groene asperges zijn langer te koop als witte asperges
Het voordeel van groene asperges is ; je hoeft ze niet te schillen !!
Veel vitaminen zitten in de kop van de asperges
Een groene asperge pak je vast en onderaan knak je het harde gedeelte eraf ,
.Snijd je ze met een mes heb je kans op harde onderkanten .
Gewoon eraf breken, ze breken op het juiste punt.
Deze asperges eten we met eieren en lekkere kruidenboter die maak ik een dag van tevoren klaar
Zijn alle kruiden ingetrokken en de boter weer hard geworden.
Het is een eenvoudig recept maar wel superlekker
Verder weinig kruiden gebruikt ze zaten bij de hard gekookte eieren en in de kruidenboter die lekker smolt op de warme asperges
We aten er een pepersteak bij ,daar smaakt de kruidenboter ook helemaal lekker bij , en een salade had ik er bij gemaakt .
Wat heb je nodig ;
500 gram asperges
2 hardgekookte eieren
peterselie
bieslook
peper
kruidenboter
Kruidenboter heb ik een dag eerder gemaakt
Eieren heb ik van tevoren gekookt ,in een schaaltje in kleine stukjes gesneden en de kruiden er bij gedaan.
Asperges wassen onderkantjes er af breken.
Laat ze koken en na ongeveer een kwartier zijn ze gaar.
Asperges op je bord , de eieren met kruiden erover verdelen
En leg er een paar plakken kruidenboter op.
Ze smelten op de warme asperges en het word dan zo lekker!!!
Eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties