Veelzijdige groente is ook de courgette  je maakt er de courgettini van de lasagna de gevulde courgette ,je kunt ze roosteren  ,

en niet veel koolhydraten 3.1 g per 100 gram

Kruiden kun je het met wat  jij lekker vind 

Ik laat hier mijn manier zien van vullen en kruiden het is een eigen recept

MY WAY dus

 



Ik maak het voor 2 personen ,het vult goed ,je trek is over 

 

2 flinke courgettes

250 gram rundergehakt

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 puntpaprika

mozzarella

2 lepels citroensap

handje basilicum blaadjes

verse thijm

handje pijnboompitten.

2 theelepels harisa

paar lepels tomatenpuree

halve theelepel komijn

halve theelepel korianderzaaddnuif kaneel

zwarte peper

halve theelepel gerookte paprikapoeder

Olijfolie

 


Courgettes wassen doormidden snijden en uithollen met een lepel.

Oven aan  op 200 graden.

Ik ga de courgette van tevoren grillen ,dan is het wat zachter.

Courgette in de ingevette ovenschaal  zwarte peper erop en verse thym ,olijfolie er over sprenkelen.

Zet de schaal in de oven.

 

Ondertussen knoflook en sjalot fijn snijden en op half hoog vuur aanfruiten,

met komijnzaad ,korianderzaad ,kaneel ,gerookte paprikapoeder

het gaat nu heel lekker ruiken.

Is alles een beetje aangekleurd het gehakt erbij.

rul meebakken.

Ondertussen knijp je het vulsel van de courgette in een schone theedoek goed uit ,er komt veel vocht uit..

Dit courgettevlees kan bij het gehaktmengsel doe er het citroensap overheen.

Puntpaprika in reepjes snijden en kan erbij .

Harissa en tomatenpuree , en peper erbij en laat het allemaal heel even door bakken.

basilicum erbij en de pijnboompitten.

De courgettes uit de oven nemen en vullen met dit mengsel,

Mozzarella erover en de schaal kan de oven in voor 20 minuten








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.