Veelzijdige groente is ook de courgette je maakt er de courgettini van de lasagna de gevulde courgette ,je kunt ze roosteren ,
en niet veel koolhydraten 3.1 g per 100 gram
Kruiden kun je het met wat jij lekker vind
Ik laat hier mijn manier zien van vullen en kruiden het is een eigen recept
MY WAY dus
Ik maak het voor 2 personen ,het vult goed ,je trek is over
2 flinke courgettes
250 gram rundergehakt
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 puntpaprika
mozzarella
2 lepels citroensap
handje basilicum blaadjes
verse thijm
handje pijnboompitten.
2 theelepels harisa
paar lepels tomatenpuree
halve theelepel komijn
halve theelepel korianderzaaddnuif kaneel
zwarte peper
halve theelepel gerookte paprikapoeder
Olijfolie
Courgettes wassen doormidden snijden en uithollen met een lepel.
Oven aan op 200 graden.
Ik ga de courgette van tevoren grillen ,dan is het wat zachter.
Courgette in de ingevette ovenschaal zwarte peper erop en verse thym ,olijfolie er over sprenkelen.
Zet de schaal in de oven.
Ondertussen knoflook en sjalot fijn snijden en op half hoog vuur aanfruiten,
met komijnzaad ,korianderzaad ,kaneel ,gerookte paprikapoeder
het gaat nu heel lekker ruiken.
Is alles een beetje aangekleurd het gehakt erbij.
rul meebakken.
Ondertussen knijp je het vulsel van de courgette in een schone theedoek goed uit ,er komt veel vocht uit..
Dit courgettevlees kan bij het gehaktmengsel doe er het citroensap overheen.
Puntpaprika in reepjes snijden en kan erbij .
Harissa en tomatenpuree , en peper erbij en laat het allemaal heel even door bakken.
basilicum erbij en de pijnboompitten.
De courgettes uit de oven nemen en vullen met dit mengsel,
Mozzarella erover en de schaal kan de oven in voor 20 minuten
Reactie plaatsen
Reacties