Lekker hè Sate ,het lekkerst is het van de  BBQ ,zeker met houtskool

Maar het klinkt gek het is te warm bij ons buiten ,brandende zon tot `s avonds laat

En in de winter als het koud is  lekker binnen grillen.

Ik ben bij met een klein elektrisch grilletje ((voor vakantie in de caravan of camper)

Daar bak ik ze vandaag op.



Vlees marineren 

Kipfilet , kipdijfiletof varkensvlees kun je het zelfde marineren

 

Voor 2 pers. als bijgerecht

2.5 ons vlees ; kipdijfilet of varkensvlees

1 Spaanse peper(heel fijn snijden)

knoflookpoeder

uienpoeder

citroensap 

koriander

komijnzaad 

paar lepels ketjap (zoutarm)

djahe

laos alles een halve theelepel

eventueel sambal

1 lepel zonnebloemolie

 

 

Vlees in kleine stukken snijden en alle ingrediënten  bij elkaar om het vlees te marineren en zet het een paar uur weg in de  koeling 

stokjes in water weken verbranden ze niet zo vlug

satè saus alvast klaarmaken








Pindasaus erover en wat sesamzaadjes ...helemaal af