Calamaris ringen vaak genoeg gemaakt in Spanje ala Romana ..maar dat wilde ik niet,

 Geen jasje met ei en bloem,  het is toch wat vetter en machtiger.

Maar deze inktvisringen die ik vandaag heb gemaakt ,had ik jaren geleden al moeten maken ...zo lekker.

 

Hoe maak je ze?

 

Ik koop pijlstaartinktvis ..deze is al schoongemaakt de visboer wil ze ook bakken en verkopen als gebakken calamaris  dus mooie witte schoongemaakte inktvis voor mij.

Dus dat geluk heb ik weer.

Ik koop wel de hele inktvissen  en snijd ze zelf in ringen even spoelen  en drogen.

Ringen in een kom en flink bestrooien met knoflookpoeder ,uienpoeder

en grove chilipeper

 

Wat hebben we nodig

2 a 3 inktvissen of een pond gesneden inktvisringen

1 lepel knoflook poeder

1 lepel uienpoeder

theelepel chilipeper

2 lepels bloem (is denk ik nog teveel)

zonnebloemolie

 




plaats de schaal een paar uur in de koelkast ,de kruiden trekken goed in


Als je eenmaal begint te bakken zorg dat alles klaar is

tafel gedekt ,

Je salade,   wat je er nog meer bij  wil eten  

Je knoflooksausje   lekker als dip .


Je kunt de ringen in de frituurpan doen op 180 graden..maar ik vind het een beetje zonde  van mijn olie ,want dan bak je er geen frieten meer in.

Ik bak in een wokpan.

Flinke scheut zonnebloemolie in de wok ...de ringen moeten rondom in de olie liggen te zwemmen

En heet laten worden... houd een stuk brood bij de hand ,

Als je denkt dat het heet genoeg is even brood er in steken , borrelt het erom heen is de olie heet genoeg.

 

2 lepels bloem  in een schaal we eten khb  dus een beetje bloem dit keer en de gekruide inktvisringen er doorheen halen  bloem afschudden en gelijk bakken in de olie.

 

Na een paar minuten zijn ze goudbruin en lekker ...

Laat ze niet te lang bakken ..worden ze alleen maar taai van ..

Het geheim van inktvis met alles wat je er van bakt of gaart ...   is   kort bakken!!!!

Even op het keuken papier uit laten lekker ..er komt niet veel vet van af

En dan vlug verdelen en het volgende portie in de pan .





mijn knoflooksausje;

 

2 lepels Griekse yoghurt

2 lepels mayonaise

2 lepels olijfolie

1 lepel azijn en wat citroensap

3 tenen knoflook uitgeperst

bosje bieslook er boven geknipt

peper 

alles door elkaar roeren





Reactie plaatsen

Reacties