Calamaris ringen vaak genoeg gemaakt in Spanje ala Romana ..maar dat wilde ik niet,
Geen jasje met ei en bloem, het is toch wat vetter en machtiger.
Maar deze inktvisringen die ik vandaag heb gemaakt ,had ik jaren geleden al moeten maken ...zo lekker.
Hoe maak je ze?
Ik koop pijlstaartinktvis ..deze is al schoongemaakt de visboer wil ze ook bakken en verkopen als gebakken calamaris dus mooie witte schoongemaakte inktvis voor mij.
Dus dat geluk heb ik weer.
Ik koop wel de hele inktvissen en snijd ze zelf in ringen even spoelen en drogen.
Ringen in een kom en flink bestrooien met knoflookpoeder ,uienpoeder
en grove chilipeper
Wat hebben we nodig
2 a 3 inktvissen of een pond gesneden inktvisringen
1 lepel knoflook poeder
1 lepel uienpoeder
theelepel chilipeper
2 lepels bloem (is denk ik nog teveel)
zonnebloemolie
plaats de schaal een paar uur in de koelkast ,de kruiden trekken goed in
Als je eenmaal begint te bakken zorg dat alles klaar is
tafel gedekt ,
Je salade, wat je er nog meer bij wil eten
Je knoflooksausje lekker als dip .
Je kunt de ringen in de frituurpan doen op 180 graden..maar ik vind het een beetje zonde van mijn olie ,want dan bak je er geen frieten meer in.
Ik bak in een wokpan.
Flinke scheut zonnebloemolie in de wok ...de ringen moeten rondom in de olie liggen te zwemmen
En heet laten worden... houd een stuk brood bij de hand ,
Als je denkt dat het heet genoeg is even brood er in steken , borrelt het erom heen is de olie heet genoeg.
2 lepels bloem in een schaal we eten khb dus een beetje bloem dit keer en de gekruide inktvisringen er doorheen halen bloem afschudden en gelijk bakken in de olie.
Na een paar minuten zijn ze goudbruin en lekker ...
Laat ze niet te lang bakken ..worden ze alleen maar taai van ..
Het geheim van inktvis met alles wat je er van bakt of gaart ... is kort bakken!!!!
Even op het keuken papier uit laten lekker ..er komt niet veel vet van af
En dan vlug verdelen en het volgende portie in de pan .
mijn knoflooksausje;
2 lepels Griekse yoghurt
2 lepels mayonaise
2 lepels olijfolie
1 lepel azijn en wat citroensap
3 tenen knoflook uitgeperst
bosje bieslook er boven geknipt
peper
alles door elkaar roeren
Reactie plaatsen
Reacties