Broccoli ook zo`n geweldige groente waar je van alles van kan maken .

Supergezond veel vit C ,Vit K en Magnesium ...

Eigenlijk zouden we het elke week een keer moeten eten

 

Ik ga het vandaag roosteren in de oven  het kan ook in de pan hoor.

Tegenwoordig ben ik ook fan van Tahinsaus  ,dat krijg je vanzelf als je regelmatig 

recepten maakt van Yotam Ottolenghi

Je maakt er bijna alle geroosterde groente  lekker mee denk aan wortels ,aubergine en broccoli

Tahin is een pasta van sesamzaad ..ook hoofdbesstanddeel van humus.

Ik koop het zelf bij de Marokaanse of Turkse supermarkt ...

 


Wat hebben we nodig;

 

Halve stronk voor 1 pers. of hele stronk voor 2 personen

zwarte peper

knoflookpoeder

olijfolie

handje amandelschaafsel

Spaans pepertje

 

1 eetlepel tahin (Marokaanse winkel)

2 eetlepels citroensap

3 a 4 eetlepels water

1 teen knoflook


Van broccoli als je die roostert  kun je alles gebruiken ook de stronken , harde onderkant er af snijden en snijd plakken van de broccoli.

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bakpapier op de bakplaat ,en leg de plakken op de ovenplaat..er ligt wat ui tussen ...mag hoeft niet ik had het over en liet het mee roosteren.

Peper knoflookpoeder erover strooien en wat olijfolie over sprenkelen .

Smeer het wat uit met de kwast.

Plaats de plaat voor 20 minuten ongeveer in de oven De broccoli heeft dan mooie bruine randje (wel zelf even opletten ,elke oven is anders.

0ven 180 graden  tot broccoli gaar is .

 

Ondertussen de tahinsaus maken.

Tahin met knoflook uit de knoflookpers  , citroensap door elkaar roeren en daarna het  water er langzaam bij laten lopen  de saus word nu dunner ,niet te dun moet een beetje romig blijven

Roer het goed door.

Amandelen roosteren 

pepertje snijden in reepjes.

 

Op je bord wat tahinsaus uitsmeren

De geroosterde broccoli erop leggen.

Wat tahinsaus over  de broccoli schenken en wat  geroosterde amandelen en pepertjes erover strooien

Heerlijk bijgerecht ook voor een  feestelijke tafel ziet het er schitterend uit natuurlijk

Het is superlekker 

Ik at het met een Duitse biefstuk en zelfgemaakte kruidenboter

 

 







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb