Heerlijk recept van kabeljauw  met verschillende soorten groenten

Ik heb restjes  groenten genomen die ook op moesten. 

Zo kun je ze prima verwerken en hoef je niks weg te gooien .

De vis heeft een paar uur gemarineerd 

Alles gaat de oven in in èèn schaal ..weinig afwas en wel zo handig nu de elektra en gasprijzen zo omhoog gaan.

Een gezonde ovenschotel.


Wat heb je nodig voor 2 pers.

 

3 ons of 2 stukken kabeljauwfilet

1 grote wortel

100 gram spercieboontjes

1 gele of rode paprika

1 ui

2 tenen knoflook

1 citroen

blik tomaten

2 theelepels rosenharissa

dille

halve theelepel komijnpoeder

citroenplakken

 


marinade voor de kabeljauw;

sap van halve citroen

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder

peper naar smaak

2 lepels verse gesneden peterselie

8 draadjes saffraan 

3 lepels olijfolie

 



Doe alles voor de marinade bij elkaar

Spoel de kabeljauw en dep het goed droog met keukenpapier

Marineer de vis en plaats het een paar uur in de koelkast

 



Oven voorverwarmen op 200 graden

Maak als eerste alle groente die je gebruikt schoon.

 De ovenschaal eerst invetten .

Onderop wortels daarboven boontjes de paprika en de uien

Tomatensaus maken

knoflook fijnhakken ne bakken in olijfolie

Blik tomaten erbij

rosenharissa komijnpoeder en peper  naar smaak toevoegen

Laat het een paar minuten koken

en stort het uit over de groente.

Wat olijfolie erover sprenkelen 

Dek de schaal af met alufolie of een deksel

De groente kan nu gaar worden in 30 minuten



Na 30 minuten  schaal uit de oven en leg de gemarineerde vis op de schaal druk een beetje in de tomatensaus.

De rest van de marinade over de schaal verdelen dille erover strooien en wat plakken citroen

De schaal gaat nu 20 minuten de oven in 

Daarna lekker eten van de heerlijke gare groente en de lekkere kabeljauw

Eet smakelijk!!

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.