Ik heb het vaker gezegd maar bloemkool is zo veelzijdig, en een indiase curry is altijd lekker en  goed gekruid 

Eet je net zoutarm  merk je ook niet dat je eet zonder zout 

Ik doe er kipdijfilet bij .. alles in èènpan.

Een hele smakelijke eenpansmaaltijd die heerlijk ruikt.

Ik heb er zin in .


Wat hebben we nodig voor 2 pers.

 

kleine of halve bloemkool

250 gr kipdijfilet

1 kopje diepvries doperwten.

2 tenen knoflook

kleine ui

spaanse peper

2 cm gember

200ml kokosmelk

pakje of blik tomatenpulp

1 grote lepel Griekse yoghurt

1 eetlepel garam massala

theelepel komijn

1 theelepel kurkuma

1 theelepel paprikapoeder

zwarte peper naar smaak

korianderblaadjes of munt 

lente ui

olijfolie om te bakken



Eerst het snijwerk.

Alles even snijden ..bloemkool in roosjes, kip in blokjes  de knoflook pepertje gember en knoflook klein snijden

 


Neem een hapjespan of wok.

olijfolie in de pan.

knoflook ui pepertje en gember fuiten tot het zacht is aangefruit.

Kipfilet kruiden met de garam massala de peper paprikapoeder en komijnpoeder

Dit kan nu meegebakken worden met de verse kruiden 

laat het wat kleur krijgen .

Bloemkool erbij roer goed door  ,zo kunnen de kruiden ook de bloemkool omhullen .

Daarna de tomatenpulp de kokosmelk  en yoghurt  erbij ,op hoog vuur tot het gaat koken ...de bloemkool moet wel gaar worden.

Kurkuma erbij naar smaak nog garam massala ...maar hoeft niet .

Deksel op de pan na 15 minuten even controleren of de bloemkool gaar is de dorperwten erbij weer even aan de kook laten komen voor 3 minuten .

En dan is de lekkere curry klaar.

Nog wat gesneden koriander of munt erover strooien en lente ui.

Ik schep hem in een schaal ,voor anderen die mee etenkun je er rijst bij serveren.

Het word genieten ....eet smakelijk!!!





Reactie plaatsen

Reacties

M De Jongh
een jaar geleden

Was overheerlijk!! Beetje yoghurt en mangochutney op het bord erbij maakte het helemaal af.

Maak jouw eigen website met JouwWeb