Ik heb het vaker gezegd maar bloemkool is zo veelzijdig, en een indiase curry is altijd lekker en goed gekruid
Eet je net zoutarm merk je ook niet dat je eet zonder zout
Ik doe er kipdijfilet bij .. alles in èènpan.
Een hele smakelijke eenpansmaaltijd die heerlijk ruikt.
Ik heb er zin in .
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
kleine of halve bloemkool
250 gr kipdijfilet
1 kopje diepvries doperwten.
2 tenen knoflook
kleine ui
spaanse peper
2 cm gember
200ml kokosmelk
pakje of blik tomatenpulp
1 grote lepel Griekse yoghurt
1 eetlepel garam massala
theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
korianderblaadjes of munt
lente ui
olijfolie om te bakken
Eerst het snijwerk.
Alles even snijden ..bloemkool in roosjes, kip in blokjes de knoflook pepertje gember en knoflook klein snijden
Neem een hapjespan of wok.
olijfolie in de pan.
knoflook ui pepertje en gember fuiten tot het zacht is aangefruit.
Kipfilet kruiden met de garam massala de peper paprikapoeder en komijnpoeder
Dit kan nu meegebakken worden met de verse kruiden
laat het wat kleur krijgen .
Bloemkool erbij roer goed door ,zo kunnen de kruiden ook de bloemkool omhullen .
Daarna de tomatenpulp de kokosmelk en yoghurt erbij ,op hoog vuur tot het gaat koken ...de bloemkool moet wel gaar worden.
Kurkuma erbij naar smaak nog garam massala ...maar hoeft niet .
Deksel op de pan na 15 minuten even controleren of de bloemkool gaar is de dorperwten erbij weer even aan de kook laten komen voor 3 minuten .
En dan is de lekkere curry klaar.
Nog wat gesneden koriander of munt erover strooien en lente ui.
Ik schep hem in een schaal ,voor anderen die mee etenkun je er rijst bij serveren.
Het word genieten ....eet smakelijk!!!
Reactie plaatsen
Reacties
Was overheerlijk!! Beetje yoghurt en mangochutney op het bord erbij maakte het helemaal af.