Gewoon lekker zo omschrijf ik deze schotel van  geroosterde bloemkool en broccoli.

Malse kipdijfilet die gebakken is met paprika.

Nog supergezond ook.

En dit keer geen room of crème frache maar met Griekse yoghurt dat is een goede vervanger

Wat heb je nodig:


Voor 2 pers.

kwart of zoveel bloemkool waar je trek in heb.

1 stronk brocolli

1 puntpaprika

2 a 3 lente-uien

300 gram kipdijfilet

2 grote lepels Griekse yoghurt 10procent vet

2 eieren

geraspte kaas (mozzarella)

oregano

basilicum

peper

kerriepoeder

knoflookuipoeder

olijfolie


Oven voor verwarmen op 200 graden.

Bakpapier op de bakplaat leggen  en leg hier de grof gesneden bloemkool en brocolli op

strooi er wat olijfolie over en een kwartier in de oven roosteren.

Ondertussen vlees in blokjes snijden kruiden met kerripoeder peper knoflook-uipoeder.

Olijfolie in de koekenpan en vlees bakken ook de schoongemaakte gesneden paprika erbij en ook bakken oregano erover strooien.

 

Eieren en yoghurt peper en een handje geraspte kaas mixen met elkaar...zet even aan de kant.

 



Vlees is gaar .

Groente is geroosterd die doen we even meebakken met lenteui bij het vlees.

het yoghurteimengsel er over schudden .

Basilicum blaadjes erover.

Alles in de ovenschaal nog wat geraspte kaas erover.

en 20 minuten in de oven garen.

 

En dan is het tijd om lekker te eten

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.