Gewoon lekker zo omschrijf ik deze schotel van geroosterde bloemkool en broccoli.
Malse kipdijfilet die gebakken is met paprika.
Nog supergezond ook.
En dit keer geen room of crème frache maar met Griekse yoghurt dat is een goede vervanger
Wat heb je nodig:
Voor 2 pers.
kwart of zoveel bloemkool waar je trek in heb.
1 stronk brocolli
1 puntpaprika
2 a 3 lente-uien
300 gram kipdijfilet
2 grote lepels Griekse yoghurt 10procent vet
2 eieren
geraspte kaas (mozzarella)
oregano
basilicum
peper
kerriepoeder
knoflookuipoeder
olijfolie
Oven voor verwarmen op 200 graden.
Bakpapier op de bakplaat leggen en leg hier de grof gesneden bloemkool en brocolli op
strooi er wat olijfolie over en een kwartier in de oven roosteren.
Ondertussen vlees in blokjes snijden kruiden met kerripoeder peper knoflook-uipoeder.
Olijfolie in de koekenpan en vlees bakken ook de schoongemaakte gesneden paprika erbij en ook bakken oregano erover strooien.
Eieren en yoghurt peper en een handje geraspte kaas mixen met elkaar...zet even aan de kant.
Vlees is gaar .
Groente is geroosterd die doen we even meebakken met lenteui bij het vlees.
het yoghurteimengsel er over schudden .
Basilicum blaadjes erover.
Alles in de ovenschaal nog wat geraspte kaas erover.
en 20 minuten in de oven garen.
En dan is het tijd om lekker te eten
Reactie plaatsen
Reacties