Ook een gewone snijboon is nog geen rare snijboon en  kun je lekker maken .

Op deze manier blijft er echt geen boontje liggen 

Rijk aan vitamientjes die gooi je nu niet weg met het kookwater

Lekker gekruid

voor 2 personen

 

400gram snijbonen

30 gram roomboter

2 grote tenen knoflook

halve zoutarme groentebouillontablet

dragonblaadjes (vers)

 



Bonen wassen puntjes afsnijden en in vierkantjes snijden

knoflook fijn snijden

Roomboter in koekenpan of hapjespan

knoflook even mee aanfruiten ,op niet te hoog vuur

snijbonen erbij  en even goed omschudden tot de boter goed verdeeld is

Kokend water er bij ,bonen mogen net niet helemaal onder staan

Halve bouillontablet erbij

En laat het koken tot bonen gaar zijn  tussen de 20 en 25 minuten ,laat het vocht verdampen er hoeft geen deksel op de pan

Op het laatst de verse kleingesneden dragon erbij..

Niet teveel  dragon ;smaakt een beetje anijsachtig .Wees er terughoudend mee..het moet net de smaak aan nemen.

Ze zijn heerlijk .

 






Lekker met gehaktbrood of een gehaktbal ...het smaakt overal bij