Gehaktballen zo lekker ...maar hoe te doen KHB ,paneermeel of beschuit of geweekte boterhammen erdoor is uit den boze .
Maar er is wel een mogelijkheid om er een goede gehaktbal van te maken en nog gezond ook...Wat???
Noten malen en door het gehakt ,je krijgt er net zulke stevige gehaktballen van als met paneermeel ,
Geeft het helemaal een lekkere twist doe er nog citroensap of rasp door en muntblaadjes
Wat hebben we nodig voor 2 personen;
250 gr rundergehakt
halve rode ui
1 teen knoflook
handje muntblaadjes
1 ei
sap van halve citroen
handje pistachenoten
handje amandelen
handje walnoten ...allemaal zonder zout.
peper
paprikapoeder
mespunt sambal
Maal de noten in de hakmolen.
Doe allle ingrediënten bij het gehakt .
Kneed het goed door en maak er stevige ballen van.
Laat ze in de koelkast even rusten.
Ik bak ze altijd met een mengsel olijfolie met roomboter.
Bak ze een klein half uurtje.
Alle kanten bruin bakken na 5 minuten deksel op de pan.
na een kwartier doe er een beetje kokend water bij.
Laat het zonder deksel nog even na garen.
Reactie plaatsen
Reacties
Heerlijk, een prima vervanger voor de gehaktballen die ik voorheen maakte met gehaktmix en nu vanwege zoutbeperking niet meer verstandig zijn! Dank voor recept!