Op vakantie in de caravan gaat de oven mee en de airfryer en die zijn gebruikt..voor dit gerecht
Thuis heb je alles bij de hand en dan kun je dit goed namaken.
Met mijn aubergine en puntpaprika`s daar moest ik echt wat mee doen die lagen al te lang .
Die moesten op, ik heb nog rundergehakt aan de slag dan maar.
Wat heb je nodig voor 2 pers.
2 rode puntpaprika`s
1 aubergine
1 ui
2 tenen knoflook
200gram rundergehakt
geraspte kaas; liefst mozzarella of Emmentaler
klein pakje gezeefde tomaten
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
grove chilipeper
peper
komijnpoeder
oregano
Olijfolie
De aubergine roosteren in de airfryer of oven alleen het kontje eraf snijden.
20 minuten op 200graden. Dan is hij heerlijk zacht van binnen.
Laat hem goed afkoelen.
Ui en knoflook snipperen en zacht bakken in olijfolie een minuut of 7.
Doe het gehakt erbij en bak het rul .
Kruiden erop en laat alles even mee bakken .
Snijd de aubergine in blokjes bij het gehakt uimengsel mee laten bakken
Ondertussen oven voorverwarmen 200 graden .
Paprika`s kapjes en zaden verwijderen en doormidden snijden.
Spray wat olijfolie in de ovenschaal en leg de halve paprika`s erin.
Gezeefde tomaten over gehakt en groente en op hoog vuur wat in laten koken .
Op smaak testen er kan altijd nog wat kruiden bij gedaan worden..
Verdeel het mengsel over de halve puntpaprika`s
Strooi de kaas erover wat olijfolie en plaats de schaal voor 20 minuten a 25 minuten in de oven
De paprika`s moeten ook wat zacht zijn
En dan de schaal uit de oven ...en ik zou zeggen eet smakelijk
Foto`s zijn niet zo geweldig geworden ...maar het was verrukkelijk.
Reactie plaatsen
Reacties