Op vakantie in de caravan gaat de oven mee en de airfryer en die zijn gebruikt..voor dit gerecht

 Thuis heb je alles bij de hand en dan kun je dit goed namaken.

Met mijn aubergine en puntpaprika`s daar moest ik echt wat mee doen die lagen al te lang .

Die moesten op, ik heb  nog rundergehakt aan de slag dan maar.

Wat heb je nodig voor 2 pers.


2 rode puntpaprika`s

1 aubergine

1 ui

2 tenen knoflook

200gram rundergehakt

geraspte kaas; liefst mozzarella of Emmentaler

klein pakje gezeefde tomaten

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder

grove chilipeper

peper

komijnpoeder

oregano

Olijfolie


De aubergine roosteren in de airfryer of oven alleen het kontje eraf snijden.

20 minuten op 200graden. Dan is hij heerlijk zacht van binnen.

Laat hem goed afkoelen.

 

 

Ui en knoflook snipperen en zacht bakken in olijfolie een minuut of 7.

Doe het gehakt erbij en bak het rul .

Kruiden erop en laat alles even  mee bakken .

Snijd de aubergine in blokjes bij het gehakt uimengsel mee laten bakken

Ondertussen oven voorverwarmen 200 graden .

Paprika`s kapjes en zaden verwijderen en doormidden snijden.

Spray wat olijfolie in de ovenschaal en leg de halve paprika`s erin.

Gezeefde tomaten over gehakt en groente en op hoog vuur wat in laten koken .

Op smaak testen er  kan altijd nog wat kruiden bij gedaan worden..

Verdeel het mengsel over de halve puntpaprika`s 

Strooi de kaas erover  wat olijfolie en plaats de schaal voor 20 minuten a 25 minuten in de oven

De paprika`s moeten ook wat zacht zijn

En dan de schaal uit de oven ...en ik zou zeggen eet smakelijk

Foto`s zijn niet zo geweldig geworden ...maar het was verrukkelijk.

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.