In 20 minuten heb je een lekkere plaat met geroosterde groente klaar om zo gegeten te worden

En natuurlijk ook voor een heerlijke pompoensoep.

We aten de helft als groente en de volgende dag maakte ik van de andere helft een pompoensoep als lunch.


1 pompoen

1 ui

1 bol knoflook rooster ik meestal gelijk mee

paar takjes thym 

paar takjes rozemarijn

knoflookpoeder

zwarte peper

uienpoeder 

olijfolie

 


Oven voorverwarmen op 180 C

Pompoen wassen en door midden snijden haal alle pitten eruit en de draden

Snijd ze dan in maantjes

Bakpapier op de bakplaat

verdeel de pompoen erover

uien schillen en verdeel op de plaat

knoflookbol snijd het bovenste kapje er  af

Kruid alles met de kruiden leg de takjes rozemrijn ern thym ertussen

Besprenkel alles met olijfolie .

De plaat in de oven en na 20 minuten kan de ovenplaat eruit

Ui en knoflook doe ik in de soep.