Het is september ,het begin van de herfst en dan komen ook al ben ik momenteel op vakantie in de Provance toch ook herfstgroente voorbij...wel in de supermarkt.
Hier vind je geen cepes nog ...dan moet je in andere streken zijn.
Hier vind je de truffels..die heb ik gekocht op de markt en gaan mee naar huis.
Het is een regenachtige dag na al die hete tropendagen, dan heb ik wel zin in een warme lunch
Dus lekker staan roeren in de pannen in de caravankeuken .
Je heb niet veel nodig en het is superlekker.
Gebruik niet veel kruiden, eekhoorntjesbrood ruikt zo lekker en heeft zijn eigen typische smaak niet bederven met veel kruiden ...Alleen peper heb ik gebruikt .
De spinazie wel die kruid ik en er gaat knoflook en ui door met wat sambal
Cepes is het Franse woord voor eekhoorntjesbrood.
Voor de omelet als lunch voor 2 pers.
3 eieren
eekhoorntjesbrood ongeveer 100 gram is vaak 1 grote
30 gram roomboter
2 lepels room
peper
spinazie voor 1 pers.
200 gram spinazie
olijfolie
1 teen knoflook
klein sjalotje
mespunt sambal
2 lepels room
Ui en knoflook snipperen bakken in de olijfolie met sambal
Spinazie erbij tot het geslonken is en de room erbij.
In de andere pan roomboter laten smelten de cepes in plakjes snijden en heel even in de roomboter bakken.
Ondertussen eieren kloppen room erdoor roeren en over de cepes uitgieten..
Dan strooi ik er pas witte peper over.
Laat het zachtjes gaar bakken
Genieten ervan, wat een lekkere lunch !!!!
Mijn man eet het met Frans stokbrood ,hij is geen liefhebber van spinazie...maar je zou het heel goed kunnen eten als avondmaaltijd
Maar ook hij smulde van de omelet met cepes lekker op een plastic campingbord
Reactie plaatsen
Reacties