Het is september  ,het begin van de herfst en dan komen ook al  ben ik momenteel op vakantie in de Provance toch ook  herfstgroente voorbij...wel in de supermarkt.

Hier vind je geen cepes nog ...dan moet je in andere streken zijn.

Hier vind je de truffels..die heb ik gekocht op de markt en gaan mee naar huis.

Het is een regenachtige dag na al die hete tropendagen, dan heb ik wel zin in een warme lunch

Dus lekker staan roeren in de pannen in de caravankeuken .

Je heb niet veel nodig en het is superlekker.

Gebruik niet veel kruiden, eekhoorntjesbrood ruikt zo lekker en heeft zijn eigen typische smaak niet bederven met veel kruiden ...Alleen peper heb ik gebruikt .

De spinazie wel die kruid ik en er gaat knoflook en ui door met wat sambal

Cepes is het Franse woord voor eekhoorntjesbrood.

 


Voor de omelet als lunch voor 2 pers.

 

3 eieren 

eekhoorntjesbrood ongeveer 100 gram is vaak 1 grote 

30 gram roomboter 

2 lepels room

peper


spinazie  voor 1 pers.

 

200 gram spinazie

olijfolie

1 teen knoflook

klein sjalotje

mespunt sambal

2 lepels room

 

Ui en knoflook snipperen bakken in de olijfolie met sambal

Spinazie erbij tot het geslonken is en de room erbij.



In de andere pan roomboter laten smelten de cepes in plakjes snijden en heel even in de roomboter bakken.

Ondertussen eieren kloppen room erdoor roeren en over de cepes uitgieten..

Dan strooi ik er pas witte peper over.

Laat het zachtjes gaar bakken

Genieten ervan, wat een lekkere lunch !!!!

Mijn man eet het met Frans stokbrood ,hij is geen liefhebber van spinazie...maar je zou het heel goed kunnen eten als avondmaaltijd

Maar ook hij smulde van de omelet met cepes lekker op een plastic campingbord

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.