Je kunt deze spinazietaart eten als lunch ,maar lekker als bijgerecht bij het avondeten

..Snijd hem in het aantal punten wat je nodig heb

 3 g koolhydraten zitten er maar in p.p.

Hij staat ook vlug op tafel het is een makkelijke maaltijd.

De za-atar die ik erin doe maakt het lekker kruidig  van smaak 

probeer het maar,wie weet word je er ook fan van

Ik koop het bij de Marrokaanse of Turkse winkel.


voor 4 grote punten

 

300 gram spinazie

3 eieren 

1 rolletje geitenkaas 100gram

2 lepels Philadelphia of huismerk

2 tenen knoflook

peterselie

peper naar smaak

1 eetlepel za-atar

uienpoeder

handje geschaafde amandelen of pijnboompitten

olijfolie om te bakken

1 stuk bakpapier


Oven voorverwarmen op 175 gram.

spinazie wokken tot het slinkt .

knoflook fijn snijden en mee laten wokken.

in een droge koekenpan de amandelen roosteren.

Is de spinazie geslonken de rest van de kruiden toevoegen en even doorroeren..

Spinazie als die geslonken is fijn pureren ,ik doe het in de hakselaar van de staafmixer.

In een andere kom klop ik de eieren met de staafmixer.

Verkuimel de geitenkaas  en doe het mengen met Philadelphia en de geklopte eieren.

en mix even door met wat peper en de peterselie.

de spinazie kan er ook door en mix dat ook even door elkaar.

 

bakpapier in je taartvorm doen.

Stort hier je spinazie- eimengsel in.

verdeel de geroosterde amandelen.

Je  taartvorm gaat voor 30 minuten de oven in  tot het gaar is,prik desnoods even met een sate prikker als deze er droog uitkomt is je spinazietaart gaar.

Laat hem even afkoelen ...en dan lekker eten .

 





Maak jouw eigen website met JouwWeb