Ziet er toch top uit zo`n schaal met die kleurijke groente, lekker gekruid .
Paprika`s zoeter dan zoet als ze geroosterd zijn .
De paprika`s en courgette roosteren wat langer als de tomaatjes, die leg ik 10 minuten later in de oven in een aparte ovenschaal.
Bijgerecht voor de BBQ, vlees of visgerecht wat op de schaal ligt heb ik gemaakt voor 4 personen.
4 puntpaprika`s
1 courgette
2 trossen snoeptomaatjes
zwarte peper
knoflookpoeder
uienpoeder
paprikapoeder
verse basilicum
olijfolie
Oven voorverwarmen op 200 graden.
op de ovenplaat bakpapier leggen.
courgette in plakken snijden.
paprika`s wassen.
In een schaal wat olijfolie en met beide handen de paprika`s voorzien van een dun laagje olijfolie..het velletje halen we eraf als het geroosterd is hoeft dus geen kruiden op.
In de olijfolie de kruiden doen en de courgette plakken besmeren met dit mengsel.
De ovenplaat kan de oven in voor ongeveer een half uur.
Regelmatig de paprka`s draaien die moeten zwart geblakerd worden.
In een ovenschaal leggen we de tomaatjes kruid ze en sprenkel er wat olijfolie over .
Voor 20 minuten de oven in een etage lager als de andere groente .
Als de paprika blazen krijgt en zwarte plekken, haal je de ovenschaal uit de oven.
laat het afkoelen.
Na het afkoelen de vellen er af trekken en eventueel de zaadlijsten.
Nu kun je er kruiden over strooien. En verse basilicum.
De tomaten kunnen gelijktijdig eruit.
Heerlijk bij vlees als extra groente of bij peulvruchten.
Reactie plaatsen
Reacties