Prei is een lekkere groente en ook khb daar hoef je niet bang voor te zijn
Met deze saus , je kunt het ook als pastasaus gebruiken ..
Ik heb saus over en die gaat de diepvries in .
Misschien zijn er meer mensen die van prei houden ,dan ga ik nu beginnen
Voor 2 personen;
250 gram gehakt
3 stangen prei
1 stengel bleeksederij
halve groene paprika
1 blik tomaten puree
1 pakje passata of blik tomaten ,(let op de koolhydraten bij het kopen)
1 lepel mascarpone
mozzarella geraspte kaas
plakjes kaas (jonge) voor zoveel preistangetjes als je heb
lepel balsamicoazijn
oregano
1 zoutarme runderbouillontablet
peper
2 theelepels paprikapoeder
snuf kaneelpoeder
1 lepel Italiaanse gedroogde kruiden
verse basilicum blaadjes
olijfolie
30 gram roomboter
Groente snijden voor de saus de ui knoflook paprika en selderij
Gehakt rul bakken ui en knoflook meefruiten paprikapoeder en peper erover strooien
Paprika en sellerijstengel ook even mee bakken
Tomatenpuree en passata erbij balsamicoazijn alle kruiden op de verse baslicum na
erbij .
Grote eetlepel mascarpone erbij ...daar word het romig van.
Laat het een minuut of 20 langzaam koken.
We gaan aan de prei beginnen .
Buitenste bladeren erf het bovenste groen eraf snijden even goed wa.ssen
Prei in tweeén snijden ( het moet passen in je ovenschaal).
Roomboter in de koekenpan en bak het om en om.
Bouillon erbij of kokend water en een halve zoutarme groente bouillontablet.
Laat de prei een minut of 5 koken...daarna in het vergiet en uit laten lekken.
Bewaar de bouillon .
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ovenschaal invetten.
Doe om elk preistuk en plak kaas.
leg alles in de ovenschaal.
De saus eroverheen en bestrooien gesneden basilicum en als laatste mozzarellakaas.
En zet de ovenschaal voor 20minuten in de oven.
Laat het even afkoelen voor je gaat eten.
We hebben er lekker van zitten smikkellen.
Een bordje gezond comfortfood.
Ik hield veel saus over die gaat de diepvries in.
Altijd makkelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties