Ik houd van quiche ,en maakte ik het altijd met bladerdeeg of filodeeg....dat word het voorlopig nog niet zolang ik khb eet om dat ik wil afvallen.

Zonder deegjasje ,alleen groente met eiroommengsel.

En dat is ook lekker,ik  maak het ook wel eens met andere groente en dan voor diner.

Dit vind ik echt een lunchgerecht.

Je kunt de dag erop een koude punt meenemen naar werk of uitstapje.

Ook goed op te warmen .

 


Wat heb je nodig;

4 eieren

150ml slagroom

1 stang prei

doosje verse champignons

1 bol mozzarella

1 teen knoflook

 2 lenteuien

tuinkers of andere kiemgroente

bieslook vers of gedroogd

peper naar smaak

theelepel paprikapoeder

mespunt komijnpoeder

halve theelepel kerriepoeder

olijfolie


Groente allemaal wassen en snijden. 

Olijfolie in de pan en begin met de prei knoflook en lenteui aan te fruiten.

Prei erbij en de champignons.

Paprikapoeder, kerrie, peper erbij, en laat gaar worden.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden

Eieren kloppen met de room  bieslook en peper.

Groente gaar alles bij elkaar doen en in je bakblik of ovenschaal 

Verdeel de mozzarella erover en strooi wat tuinkers of andere verse kruiden overheen.

Het bakblik kan de voorverwarmde oven in.

Laat hem een half uur tot 35 minuten in staan.




Ik zou hem even af laten koelen , al lukt het bijna niet ,want het ruikt zo lekker .

Het laat wel makkelijker los van de bodem.

En dan is het genieten .

Eeen heerlijke kha quiche , en het vult goed.

Ik heb  voor drie dagen de lunch klaar