Ben je fan van aubergine??? Dan dit gerecht eens proberen ,ook al ben je geen fan probeer het eens ..met deze saus erover en de kerrie ui met amandelen zo lekkerrrr.

Ik kruid het  anders als het orginele recept ,word het toch kruidig omdat ik geen zout gebruik.

heerlijk bijgerecht bij lamsgehaktballetjes met noten en bietenraita  en ik had er een plak geroosterde knolselderij bij.

Ik heb groente over , de volgende dag koud aubergine met kerrie-yoghurtsaus, is het ook erg lekker.


Voor 2 personen

2 aubergines

olijfolie

knoflookpoeder

uienpoeder

peper uit de molen


Kerrie yoghurtsaus

150 gr Griekse yoghurt

2 lepels citroensap

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

flink peper uit de molen


Verder;

1 ui

handje granaatappelpitjes

handje geschaafde amandelen

2 theelepels kerriepoeder

verse koriander

komijnzaad


Oven voorverwarmen op 200 graden.

Aubergines als zebra schillen en snijden in plakken van 2 cm.

op de ovenplaat bakpapier leggen.

Aubergines op de plaat leggen overal  peper knoflookpoeder en peper op strooien .

olijfolie over sprenkelen en met een kwast uitsmeren.

Zet de ovenplaat 45 minuten in de hete oven.



Ondertussen de yoghurtkerriesaus maken

Heel simpel alle ingrediënten bij elkaar voegen in de yoghurt en goed door elkaar roeren


Nu gaan we beginnen met ui te bakken

Olijfolie in de pan en de ui in hele dunne ringen snijden

ui in de pan en kerrie poeder erover schudden

laat bakken op niet te hoog vuur tot de ui zacht is

Amandelen erbij en laat 2 a 3 minuten meebakken.

koriander klein snijden of knippen.

 


Aubergines netjes dakpansgewijs in een schaal leggen 

kerrie-yoghurtsaus erover zoveel als nodig ...het hoeft niet te verzuipen in de saus.

uien -amandelen erover  uitstrooien

Granaatappelpitjes erover strooien en de korianderblaadjes.

Strooi er nog wat komijnpoeder over .

Lekker eten.





Mijn bordje  lamsgehakt met notenvulling,  gebakken plak knolselderij geroosterde aubergine met kerrieyoghurtsaus


Maak jouw eigen website met JouwWeb