Koolrabi  een beetje vergeten groente ,ik zie dat  het hier pas het eerste recept is  van de koolrabi

Het word tijd ,ik zal er weer eens wat meer aandacht aan geven en er is vast nog meer van te maken

Eigenlijk is dit zo simpel ik wilde het niet plaatsen ...simpel kookdagje  zonder poespas

Lekker balletje gehakt , gebakken aardappeltjes voor mijn man

komkommer en koolrabi 

Hollands hapje  dacht ik ,maar toch even vlug een paar foto`s gemaakt 

want het was superlekker.

Ook al is het zoutarm er  moet wel smaak aan gegeven worden en komt koolrabi zo uit  het water is het niet smaakvol of lekker

 

Romige koolrabi

1 knol koolrabi

half pakje kookroom

1 klein handje  geraspte kaas

1 kleine lepel tomatenpuree (Delmonte)

 kwart blokje groentebouillontablet   zoutarm

zwarte peper 

peterselie

 

Koolrabi eerst schoonmaken al het groen en stengels eraf en grof met een mes schillen

Snijd het in blokjes of reepjes,

In de pan en vullen met water tot alles net onder staat ,laat het koken gaar in ongeveer 15 minuten .

Even prikken met een  vork of het  gaar is.

Stort de groente in een zeef of vergiet

In de pan het halve pakje room  de lepel tomatenpuree erdoorheen roeren 

handje geraspte kaas erdoor  kwart groentebouillon tablet zoutarm erboven verkruimelen

zwarte peper uit de molen erover ...

Alles even goed doorwarmen dan de koolrabi erbij even goed doorroeren

Beetje peterselie erdoor en klaar is het !!