Ik ben geinspireerd door deze taart met bloemkool van Ottolenghi
Ik heb er wel veranderingen in doorgevoerd , het moet khb en ik vind dat er teveel eieren in gaan en vervang het door een gedeelte Griekse yoghurt
Bloem vervang ik door amandelmeel en wat extra kruiden.
Het is een ontzettend lekkere taart geworden , en er is genoeg over morgen lekker voor de lunch en de rest vries ik in .
Wat hebben we nodig voor een springvorm van 22 cm
1 kleine bloemkool
6 eieren
4 eetlepels Griekse yoghurt
120 gram amandelmeel..(Geen KHB 120 gram bloem)
1.5 theelepel bakpoeder
1 rode ui
verse basilicum
2 theelepels rozemarijnblaadjes
2 theelepels oregano
1 theelepel kurkuma
2 theelepls kerrie poeder
zwarte peper naar smaak
Halve zoutarme groente bouillontablet
100 gr Parmezaanse kaas of goudse belegen (Geen smeltkaas als mozzarella)
1 eetlepel maanzaad
1 lepel sesamzaad
olijfolie
Bloemkool in kleine roosjes snijden en 15 min koken
Rode ui de helft in ringen snijden en de andere heft in kleine stukjes
De gesneden ui bakken in olijfolie met rozemarijn tot de ui zacht is
Bakpapier in de springvorm leggen en besprenkelen met olijfolie,smeer het met de kwast uit ook de zijkanten
Op de bodem maanzaadjes en sesamzaad leggen
Oven voor verwarmen op 200 graden.
eieren met yoghurt en basilicum en de rest van de kruiden even door elkaar mixen.
ui met rozemarijn erdoor mixen.
Amandelmeel en bakpoeder zeven boven het eimengsel.
Goed door elkaar mixen en de geraspte kaas erdoor .
De bloemkool erdoor scheppen.
Uitschudden in de springvorm.
uienringen erbovenop leggen .
De schaal voor 45 min de oven in.
Met de sateprikker in het midden in steken om te kijken of de taart gaar is.
Plakt er niks aan de sate prikker kan de taart uit de oven.
Laat de taart wat afkoelen voor je hem aansnijd...
Het is natuurlijk ook een fantastisch gerecht voor als je een etentje geeft, Met nog wat
verschillende groentes op tafel.Het staat in de oven en je kunt andere gerechten klaar maken.
EET SMAKELIJK!!
Mijn bordje ...veel was een leftover van de dag ervoor..lamsgehakt met noten ,aubergine met kerriesaus en bietenraita en een punt van de lekkere bloemkooltaart
Reactie plaatsen
Reacties