Ik ben geinspireerd door deze taart met bloemkool van Ottolenghi 

Ik heb er wel veranderingen in doorgevoerd , het moet khb en ik vind dat er  teveel eieren in gaan  en vervang het door een gedeelte Griekse yoghurt

Bloem vervang ik door amandelmeel en wat extra kruiden.

Het is een ontzettend lekkere taart geworden , en er is genoeg over  morgen lekker voor de lunch en de rest vries ik in .


Wat hebben we nodig  voor een springvorm van  22 cm

1 kleine bloemkool

6 eieren

4 eetlepels Griekse yoghurt

120 gram amandelmeel..(Geen KHB  120 gram bloem)

1.5 theelepel bakpoeder

1 rode ui

verse basilicum 

2 theelepels rozemarijnblaadjes

2 theelepels oregano

1 theelepel kurkuma

2 theelepls kerrie poeder

zwarte peper naar smaak

Halve zoutarme groente bouillontablet

100 gr Parmezaanse kaas of goudse belegen (Geen smeltkaas als mozzarella)

1 eetlepel maanzaad

1 lepel sesamzaad

olijfolie

 


Bloemkool in kleine roosjes snijden en 15 min koken

Rode ui de helft in ringen snijden en de andere heft in kleine stukjes

De gesneden ui  bakken in olijfolie met rozemarijn tot de ui zacht is

 

Bakpapier in de springvorm leggen en besprenkelen met olijfolie,smeer het met de kwast uit ook de zijkanten

Op de bodem maanzaadjes en sesamzaad leggen

 

Oven voor verwarmen op 200 graden.

eieren met yoghurt en basilicum en de rest van de kruiden even door elkaar mixen.

ui met rozemarijn erdoor mixen.

Amandelmeel en bakpoeder  zeven boven het eimengsel.

Goed door elkaar mixen en de geraspte kaas erdoor .

De bloemkool erdoor scheppen.

Uitschudden in de springvorm.

uienringen erbovenop leggen .

De schaal voor 45 min de oven in.



Met de sateprikker in het midden in steken om te kijken of de taart gaar is.

Plakt er niks aan de sate prikker kan de taart uit de oven.

 

Laat de taart wat afkoelen voor je hem aansnijd...

 

Het is natuurlijk ook een fantastisch gerecht voor als je een etentje geeft, Met nog wat

verschillende groentes op tafel.Het staat in de oven en je kunt andere gerechten klaar maken.

 

                                            EET SMAKELIJK!!







Mijn bordje ...veel was een leftover van de dag ervoor..lamsgehakt met noten ,aubergine met kerriesaus en bietenraita en een punt van de  lekkere bloemkooltaart



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.