Turkse snijbonen is een lekker stoofgerecht van groente ,je kunt het overal bij eten 

wij aten het met lamskoteletten

Iedereen kan het maken het is een makkelijk recept

De tomaten zijn nu in febr. smakeloos daarom neem ik nu een blik tomaten

let op de  koolhydraten die er inzit ..neem naturel anders zit er weer suiker bij

 

Voor 2 personen;

4 ons snijbonen

1 ui

3 tenen knoflook

1 grote lepel tomatenpuree

In de zomer 3 tomaten in de winter 1 blik tomaten

1 Turkse peper , niet bij de hand neem anders Spaanse peper

1 kopje bouillon (of heet water met halve zoutarme groente bouillontablet)

lepel citroensap (opotioneel)

olijfolie

 


Snijbonen de punten er afsnijden en in grove stukken snijden ,en daarna goed wassen

Ui knoflook en peper klein snijden en aanfruiten op niet te hoog vuur 

snijbonen erbij en even mee laten  bakken voor een paar minuten.

tomatenpuree erbij en goed doorroeren 

Blik tomaten toevoegen en erdoor roeren...en op het laatst de bouillon

Vuur zacht deksel op de pan en laat het een half uurtje stoven tot bonen gaar zijn

De Turkse peper is scherp genoeg dat ik er niks van peper of chilivlokken meer aan toevoeg wel citroensap..

Komen de smaken beter uit.Leg er wat stukjes schapenkaas op

Lekker met salade en de lamskoteletten .