Turkse snijbonen is een lekker stoofgerecht van groente ,je kunt het overal bij eten
wij aten het met lamskoteletten
Iedereen kan het maken het is een makkelijk recept
De tomaten zijn nu in febr. smakeloos daarom neem ik nu een blik tomaten
let op de koolhydraten die er inzit ..neem naturel anders zit er weer suiker bij
Voor 2 personen;
4 ons snijbonen
1 ui
3 tenen knoflook
1 grote lepel tomatenpuree
In de zomer 3 tomaten in de winter 1 blik tomaten
1 Turkse peper , niet bij de hand neem anders Spaanse peper
1 kopje bouillon (of heet water met halve zoutarme groente bouillontablet)
lepel citroensap (opotioneel)
olijfolie
Snijbonen de punten er afsnijden en in grove stukken snijden ,en daarna goed wassen
Ui knoflook en peper klein snijden en aanfruiten op niet te hoog vuur
snijbonen erbij en even mee laten bakken voor een paar minuten.
tomatenpuree erbij en goed doorroeren
Blik tomaten toevoegen en erdoor roeren...en op het laatst de bouillon
Vuur zacht deksel op de pan en laat het een half uurtje stoven tot bonen gaar zijn
De Turkse peper is scherp genoeg dat ik er niks van peper of chilivlokken meer aan toevoeg wel citroensap..
Komen de smaken beter uit.Leg er wat stukjes schapenkaas op
Lekker met salade en de lamskoteletten .
Maak jouw eigen website met JouwWeb