En zo is het weer vrijdag dus........ visdag 

Hier houd ik meestal wel de hand aan dan eet ik minimaal 1 keer in de week vis 

Meestal eten we 2 keer in de week vis ,soms drie keer

 

Vandaag weer de beurt aan kabeljauw een stevige witvis en ik proef altijd meteen dat het kabeljauw is , Superlekkere vis

Je kunt het bakken stoven in de oven of in de pan.

 

Vandaag gaat het de oven in met witte wijn en bouillon

Ik maak er nog een Mediterraanse knapperige  notenkruidenmix bij een "dukkah"

Pastinaakpuree ....omdat ik het een tijdje in huis heb en er toch wat mee gedaan moet worden.

De combi zal heerlijk zijn met de gebakken paddestoelen erbij

Pastinaakpuree is fluweelzacht  .



Ik maak de dukkah een tijd van tevoren,

 

100 gram gemengde noten hazelnoten amandelen pistachenoten of walnoten 

1 eetlepel sesamzaadjes

1 lepel komijnzaad

1 lepel korianderzaad

1/2  lepel venkelzaad

Doe alles in een droge koekenpan en rooster het een minuut of 5 

Doe het met de vijzel en hak grof of met de staafmixer in de hakselaar.

Doe er nog een theelepel gedroogde oregano bij of munt.

De zelf gemaakte dukkah is klaar.

Wat je over heb doe in een afgesloten pot .

Lekker door het gehakt ipv paneermeel of

rol er kipfilet doorheen voor een krokant korstje

 



De pastinaakpuree van 500 gram pastinaak

sap van halve citroen

1 teen knoflook

50 gram geraspte kaas Emmentaler

peper

olijfolie

 

Schil de pastinaak en verwijder de harde buitenkanten.

snijd in stukken .

schenk er melk op tot alles net onder staat en een teen knoflook erbij .

Laat het 20 minuten koken.

Daarna in de blender met de melk citroensap peper en geraspte kaas.

Mix er een mooie gladde puree van

schud daarna de olijfolie erbij en mix nog eens door

Zet het warm weg.



Bak de mix paddestoelen met een klontje roomboter en knoflook tot het mooi bruin is

snijd de peterselie en strooi er overheen met peper uit de molen .



Zet de oven op 180 graden 

Doe de vis in een ovenschaal en schud er bouillon en witte wijn over bij elkaar 200 ml

Geen bouillon neem een halve zoutarme  groentebouillontablet  los het op in 100 ml kokend .water...Ik houd van pit en gooi er nog wat chilivlokken in 

Laat de kabeljauw in 15 minuten gaar worden



Op je bord 

Pastinaakpuree daarbovenop de  kabeljauw.een lepel bouilon-wijnmensel ...daarboven de paddestoelen en eventueel de  dukkah. Dat maakt het af want het is kruidig 

En er kan altijd nog wel een groene salade bij ,altijd lekker..

We hebben gesmuld







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb