Geroosterde pompoen hebben we allemaal wel eens gemaakt al is het alleen al voor soep.
Ik maak er nu een lauwwarme salade van.
Maak je pompoen voor de soep hoef je hem niet te schillen is het voor salade dan wel van tevoren schillen.
Lekker met een Tahinsaus.
Ottolenghi heeft me geinspireerd ..onderhand ben ik fan geworden van tahinsaus.
Tahin word gemaakt van sesamzaadjes ..niks meer en niks erbij
Koop het bij een Marrokaanse of Turkse supermarkt.
Deze salade smaakt altijd zomer of winter bij de BBQ of bij een kerstmaaltijd.
En er zit zoveel smaak aan pompoen er hoeft niet veel van kruiden bij en met za-atar
erover krijgt het een Midden Oosten touch.
Wat heb je nodig;
1 flespompoen of hoikaida pompoen
1 rode ui
olijfolie
zwarte peper uit de molen
verse thym
Tahinsaus
2 lepels tahin
1 lepel verse citroensap
2 lepels water
1 a 2 tenen knoflook
1 eetlepel za-atar
peterselie
Oven voorverwarmen op 200 graden
Pompoen schillen in stukken snijden ,pitten en harige draden verwijderen.
Rode ui schillen en in stukken snijden.
Op een ovenplaat bakpapier leggen.
Stort hier de pompoenstukken op en de rode ui.
Flink bestrooien met zwarte peper.
Besprenkelen met olijfolie en met de kwast wat uitsmeren.
Takjes thym de blaadjes eraf rispen boven de groente.
Plaat gaat voor een half uur de oven in op 200 graden.
Ondertussen de tahinsaus maken.
Knoflook heel klein snijden of door de pers .
Alle ingrediënten bij elkaar en goed doorroeren.
Is de saus nog dik ,doe nog wat water erbij .
Pompoen uit de oven
schik het in een schaal de rode ui erover .
Za-atar erover strooien .
En peterselie .
De tahinsaus doe ik op de borden erover .
Ik heb mijn za-atar zelf gemaakt.
Reactie plaatsen
Reacties