Een heerlijke ovenschotel met lekkere groenten en kabeljauw , makkelijk ontzettend lekker
En natuurlijk heel gezond.
Ik geniet echt van zo`n maaltje uit de oven.
Ik bakte er nog een paar tijger-gamba`s bij..heerlijk
Ik ga beginnen
voor 2 personen;
3 ons kabeljauw
1 dikke grote stang prei
4 a 5 stengels bleekelderij
2 tomaten
2 uien
4 stengels lenteui
150 ml room
50 gr geraspte mozzarellakaas
dille
1 eetlepel kerriepoeder
kleine lepel z/a mosterd
peper
olijfolie
Bleekselderij in kleine ringen snijden en bakken in olijfolie
bouillon of kokend water erover tot alles halverwege onder water staat een lepel mosterd erdoor ,laat een kwartier tot 20 minuten koken.
Prei in dunne ringen snijden .
Laatste minuten met de bleekselderij mee laten smoren.
Uien in ringen snijden en apart bakken in olijfolie.
Zijn de uien zacht room erbij en een eetlepel kerriepoeder en de peper naar smaak.
Oven voorverwarmen ondertussen op 180 graden.
De ovenschaal invetten.
op de bodem plakken tomaat.
daar bovenop prei en bleekselderijmengsel.
Bovenop de kabeljauwfilet strooi er wat peper en dille over en citroensap.
Op de top komen de gebakken uien met room.
De geraspte kaas erover en dan gaat de schaal een half uur de oven in.
En we hebben heerlijk gegeten.
Reactie plaatsen
Reacties