Een heerlijke ovenschotel met lekkere groenten en kabeljauw , makkelijk ontzettend lekker

En natuurlijk heel gezond.

Ik geniet echt van zo`n maaltje uit de oven.

Ik bakte er nog een paar tijger-gamba`s bij..heerlijk

Ik ga beginnen


voor 2 personen;

3 ons kabeljauw

1 dikke grote stang prei

4 a 5   stengels bleekelderij

2 tomaten

2 uien

4 stengels lenteui

150 ml room

50 gr geraspte mozzarellakaas

dille

1 eetlepel kerriepoeder

kleine lepel z/a  mosterd

peper

olijfolie


Bleekselderij in kleine ringen snijden en bakken in olijfolie

bouillon of kokend water erover tot alles halverwege onder water staat een lepel mosterd erdoor ,laat een kwartier tot 20 minuten koken.

Prei in dunne ringen snijden .

Laatste minuten met de bleekselderij mee laten smoren.

 

Uien in ringen snijden en apart bakken in olijfolie.

Zijn de uien zacht  room erbij en een eetlepel kerriepoeder en de peper naar smaak.

 

Oven voorverwarmen ondertussen op 180 graden.

De ovenschaal invetten.

op de bodem plakken tomaat.

daar bovenop prei en bleekselderijmengsel.

Bovenop de kabeljauwfilet strooi er wat peper en dille over en citroensap.

Op de top komen de gebakken uien met room.

De geraspte kaas erover en dan gaat de schaal een half uur de oven in.

En we hebben heerlijk gegeten.

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb