Ik heb een lekker recpt klaar gemaakt uit mijn kookboek Simpel; van Yotam Ottolengi

Als lunch maak ik hem met   veel groente , geitenkaas i.p.v. Feta kaas.

Dit recept vraagt om ingemaakte Citroenen die zijn zout ..soms gebruik ik ze en dan ontzilt ik ze , maar nu gebruik ik geraspte citroenschil en het sap van de citroen.

En het is heerlijk ook met deze aanpassingen.

Deze man doet wonderen met groente en de smaken kloppen gewoon .

Probeer het eens zou ik zeggen.

Ik maak het voor mijzlef ,mijn man eet liever een boterham als lunch.

 

Wat hebben we nodig voor 1 persooon

 


1 stang prei

150 gram spinazie

rasp van 1 citroen

2 lepels citroensap

2 eieren

2 a 3 rondjes zachte geitenkaas

150 gram bouillon (of kokend water met halve z/a groentebouillontablet)

halve theelepel komijnpoeder

zwarte peper 

1 eetlepel za `atar 

30 gram roomboter 

1 a 2 eetlepels olijfolie

 


TIP

Za`atar is te koop bij de Jumbo of AH... Ik koop het bij de Marokaanse supermarkt daar is het voordeliger .



Prei goed wassen en in ringen snijden.

Roomboter in de pan en laten smelten ,als het bruist de prei in de pan en bak het 4 minuten .

Schep het reglmatig om.

Doe de bouillon erbij  met de citroenrasp  citroensap ,komijnpoeder en zwarte peper

en laat het inkoken op hoog vuur

Is de bouillon bijna verdampt de spinazie erbij laat het inslinken.

Maak 2 kuiltjes en breek de eieren erin, geitenkaas verbrokkelen of snijden en leg het op de spinazie.

Deksel op de pan en op half hoog vuur de eieren garen tot eiwit gestold is

 



Ik een kleine koekenpan doe je de olijfolie  zodra het heet  is de za `atar erbij , goed omroeren en laat het even mee  bakken..

De hele keuken geurt heerlijk  naar de kruiden.

Besprenkel de za `atar olie over de eieren en de groente .

En smullen maar .

 






Ook lekker met champignons en een sjalot en 1 teen knoflook.

Ui met champignons en knoflook bakken in olijfolie half kopje bouillon toevoegen op hoog vuur bouillon laten  verdampen ,spinazie toevoegenen laten slinken,  2 eieren er in bakken zie hierboven het recept en geitenkaas.

en de za `atarolie erover sprenkelen.

MMMM .

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb