mjam mjam mjam...Mij mag je wakker maken voor garnalen.
Of dat je ze alleen bakt met knoflook of met een pittige salsa ..
een garnaal is gewoon lekker.
Ik heb garnalen in de diepvries rose en tijgergarnalen zonder schaal die mix ik.
ontdooien en goed af spoelen met koud water en met keukenpapier goed drogen .
Ik tel meestal 150 gram aan vis of schaal of schelpdieren p.p.
Er zitten geen koolhydraten in ,licht verteerbaar..
Wel zout .dat zit in alle zeevis eet het niet elke dag.
Pittige salsa;
1 Spaanse peper met of zonder pitjes
stukje gember 4 cm
3 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
half blokje zoutarme groentebouillontabet
1 lepel rijstazijn
1 a 2 lepels citroensap
1 eetlepel ketjap
2 stengels lente ui
peterselie
opotioneel 1 theelepel chilivlokken (voor iedereeen die van pit houd)
2 lepels zonnenbloemolie
Knoflook pepertje en gember fijnsnijden en in de pan met olie aanbakken
Laat het een minuut of 5 zachtjes bakken.
Tomatenpuree erbij even doorroeren , dan rijstazijn ,citroensap en ketjap erbij
bouillontablet erbij en eventueel nog chilivlokken.
Goed doorroeren en laat het even langzaam koken een minuut of 5.
Op het laatst de lente ui toevoegen.
De garnalen ga ik bakken
Ik doe olijfolie in de koekenpan
Als die heet is gaan de garnalen gelijk in de pan,zo gauw ze rose zijn zijn de garnalen
gaar nu de salsa die klaar is erbij en op hoog vuur goed omscheppen.
Peterselie erover strooien en we kunnen lekker eten
Reactie plaatsen
Reacties