mjam mjam mjam...Mij mag je wakker maken voor garnalen.

Of dat je ze alleen bakt met knoflook  of met een pittige salsa ..

een garnaal is gewoon lekker.

Ik heb garnalen in de diepvries rose en tijgergarnalen zonder schaal die mix ik.

ontdooien en goed af spoelen met koud water en met keukenpapier goed drogen .

 


Ik tel meestal 150 gram aan vis of schaal of schelpdieren p.p.

Er zitten geen koolhydraten in ,licht verteerbaar..

Wel zout .dat zit in alle zeevis eet  het niet elke dag.

 

Pittige salsa;

1 Spaanse peper met of zonder pitjes

stukje gember 4 cm

3 tenen knoflook

1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

half blokje zoutarme  groentebouillontabet

1 lepel rijstazijn

1 a 2 lepels citroensap

1  eetlepel ketjap

2 stengels lente ui

peterselie

opotioneel 1 theelepel chilivlokken (voor iedereeen die van pit houd)

2 lepels zonnenbloemolie


Knoflook pepertje  en gember fijnsnijden en in de pan met olie aanbakken 

Laat het een minuut of 5 zachtjes bakken.

Tomatenpuree erbij even doorroeren , dan rijstazijn ,citroensap en ketjap erbij

bouillontablet erbij en eventueel nog chilivlokken.

Goed doorroeren en laat het even langzaam koken een minuut of 5.

Op het laatst de lente ui toevoegen.

 



De garnalen ga ik bakken

Ik doe olijfolie in de koekenpan

Als die heet is gaan de garnalen gelijk in de pan,zo gauw ze rose zijn zijn de garnalen 

gaar  nu de salsa die klaar is erbij  en op hoog vuur goed omscheppen.

Peterselie erover strooien  en we kunnen lekker eten




Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb