Bleekselderij de smaakmaker van soep en suzen,je kunt het rauw of gekookt eten .
Maar als zelfstandige groente ook ontzettend lekker
Het is supergezond, en ik weet uit eerste hand dat het heel goed werkt bij jicht...Als ik hoor van mijn man dat hij er last van heeft dan staat er elke dag iets van bleekselderij op tafel..Van mijn zoon weet ik ook dat het werkt. Die gaf ik ook de tip
Ook bloeddrukverlagend.
Wat heb je nodig
struik bleekselderij
2 eigeel
beetje gerapte kaas
kookroom
bouillon
peper
nootmuskaat
olijfolie
Bleekselderij wassen en de stronk er af snijden
In stukken van 3 cm snijden
Olijfolie in de pan en de bleekselderij even bakken een paar minuten
bouillon erover schudden ongeveer een halve liter (geen bouillon halve liter water met een vierde deel van een zoutarme bouillontablet)
peper er bij een minuut of 10 laten koken.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht).
Een ei scheiden eigeel hebben we nodig daar doen we een half flesje kookroom bij en.
kloppen dat door elkaar nootmuskaat en peper er door draaien.
Als de bleekselderij gaar is in de ingevette ovenschaal
bouillon bewaren.
Roommengsel opzetten onder goed roeren beetje bouillon erbij even goed doorroeren en handje geraspte kaas.
Het is klaar om over de groente te schenken en wat geraspte kaas er over strooien.
En de schaal in de oven zetten van 200 graden voor 20 minuten.
smullen maar .
Maak jouw eigen website met JouwWeb