Bleekselderij de smaakmaker  van soep en suzen,je kunt het rauw of gekookt eten .

Maar als zelfstandige groente ook ontzettend lekker

Het is supergezond, en ik weet  uit eerste hand dat het heel goed werkt bij jicht...Als ik hoor van mijn man dat hij er last van heeft dan staat er elke dag iets van bleekselderij op tafel..Van mijn zoon weet ik ook dat het werkt. Die gaf ik ook de tip

Ook bloeddrukverlagend.

 


Wat heb je nodig

struik bleekselderij

2 eigeel 

beetje gerapte kaas 

kookroom

bouillon

peper

nootmuskaat

olijfolie

 


Bleekselderij wassen en de stronk er af snijden

In stukken van 3 cm snijden

Olijfolie in de pan   en de bleekselderij even bakken een paar minuten

bouillon erover schudden ongeveer een halve liter (geen bouillon halve liter water met een vierde deel van een zoutarme bouillontablet)

peper er bij een minuut of 10 laten koken.

Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht).

Een ei scheiden eigeel hebben we nodig daar doen we een half flesje kookroom bij en. 

kloppen dat door elkaar nootmuskaat en peper er door draaien.

Als de bleekselderij gaar is in de ingevette ovenschaal

bouillon bewaren.

Roommengsel  opzetten onder goed roeren  beetje  bouillon erbij even goed doorroeren en handje geraspte kaas. 

Het is klaar om over de groente te schenken en wat geraspte kaas er over strooien.

En de schaal in de oven zetten van 200 graden  voor 20 minuten.

smullen maar .

Maak jouw eigen website met JouwWeb