Het is winter ..tijd voor soep...knolselderijsoep en ik wil het als avondeten, dan moet er iets van vlees in en genoeg groente,voor een vol gevoel.

 

De soep kun je eten met 2 personen

1 knoldelderij

2 winterpenen

stang prei

1 ui

2 tenen knoflook

Grote lepel mascarpone

champignons

gehakt of gehakt maken van 2 runderbraadworstjes

peper uit de molen

peterselie

groentebouillontablet ...zoutarm.

olijfolie

 

Voor het gehakt 

paprikapoeder

peper 

knoflookpoeder.

olijfolie

 

Voor de champignins

roomboter 

3 tenen knoflook

peper uit de molen.



Groente schoonmaken en snijden in blokjes...( goed voor de spierballen)

In de soeppan ui en knoflook aanfruiten in olijfolie

blokjes knolselderij erbij laat maar even mee bakken

darna wortelblokjes en prei erbij 

Bouillon bijschenken tot alles goed onder staat en laat een klein half uurtje koken

peper erbij en eventueel groente bouillonblok z/a.

 

Ondertuusen de balletjes gehakt maken

Ik maak ze van runderbraadworst het gehakt is wat steviger.

Velletjes eraf halen en het gehakt mengen met de kruiden, kleine balletjes draaien. 

Bakken in olijfolie

 



Als de groente gaar is pureren met de staafmixer.

Lepel mascarpone toevoegen  en ok even met de staafmixer er doorheen mixen

Soep is nu lekker romig

Champignons bakken in roomboter met de klein gesneden knoflook

peterselie snijden.

Gehakt balletjes in de pan soep .

Champignons doe ik pas in de soep als de soep in de kom is.

Soep is weer opgewarmd met de balletjes ..we gaan lekker eten 

Nog wat peterselie erover strooien .

Lekker soeppie !!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.