Het is winter ..tijd voor soep...knolselderijsoep en ik wil het als avondeten, dan moet er iets van vlees in en genoeg groente,voor een vol gevoel.
De soep kun je eten met 2 personen
1 knoldelderij
2 winterpenen
stang prei
1 ui
2 tenen knoflook
Grote lepel mascarpone
champignons
gehakt of gehakt maken van 2 runderbraadworstjes
peper uit de molen
peterselie
groentebouillontablet ...zoutarm.
olijfolie
Voor het gehakt
paprikapoeder
peper
knoflookpoeder.
olijfolie
Voor de champignins
roomboter
3 tenen knoflook
peper uit de molen.
Groente schoonmaken en snijden in blokjes...( goed voor de spierballen)
In de soeppan ui en knoflook aanfruiten in olijfolie
blokjes knolselderij erbij laat maar even mee bakken
darna wortelblokjes en prei erbij
Bouillon bijschenken tot alles goed onder staat en laat een klein half uurtje koken
peper erbij en eventueel groente bouillonblok z/a.
Ondertuusen de balletjes gehakt maken
Ik maak ze van runderbraadworst het gehakt is wat steviger.
Velletjes eraf halen en het gehakt mengen met de kruiden, kleine balletjes draaien.
Bakken in olijfolie
Als de groente gaar is pureren met de staafmixer.
Lepel mascarpone toevoegen en ok even met de staafmixer er doorheen mixen
Soep is nu lekker romig
Champignons bakken in roomboter met de klein gesneden knoflook
peterselie snijden.
Gehakt balletjes in de pan soep .
Champignons doe ik pas in de soep als de soep in de kom is.
Soep is weer opgewarmd met de balletjes ..we gaan lekker eten
Nog wat peterselie erover strooien .
Lekker soeppie !!!!
Reactie plaatsen
Reacties