Pompoensalade zo lekker ik maak het vaak en zag dat het nog niet op de site staan.Dat word tijd .
Wij zijn met zijn tweetjes en dan is een hele pompoen best veel
Ik rooster de hele pompoen , van de helft maak ik pompoensoep en de rest salade.
Dit is een Ottolenghi recept ..hij heeft groente weer in de belangstelling gebracht ,
Ik ben een echte fan van zijn recepten en maak ze vaak, en ook aangepast net weer even anders.
Bij dit recept heb ik Ras El Hanout gebruikt en geen za _atar..En dat is ook ontzettend lekker.
Wat hebben we nodig ;
Ik gebruik de hele pompoen de Hokkaido (oranje)pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
1 lepel ras el hanout
uienpoeder
knoflookpoeder
peper
pijnboompitjes
olijfolie
Tahinsaus
2 lepels tahin
2 lepels water
1 lepel citroensap
2 tenen knoflook
peper
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Pompoen voor de salade schil eraf en de pitten en draden eruit halen.
Voor het gedeelte wat voor de soep bestemd is hoef je niet de schil af te halen , wel draden en pitten eruit.
Op een bakplaat bakpapier leggen.
Pompoen in plakken snijden, uien schillen en in repen snijden ik leg een hele ui knoflook erbij. even het puntje eraf snijden en alles mee laten roosteren.
Schud er peper knoflookpoeder en uienpoeder over en de helft van de Ras el Hanout .
Olijfolie erover sprenkelen en zet de ovenplaat voor een half uur in de oven.
Ondertussen de tahinsaus maken; doe alles bij elkaar en roer het goed door..als het te dik is
wat water erbij...De geroosterde knoflook is heerlijk zacht die prak je even door de saus heen met een vork.
In een droge koekenpan wat pijnboompitjes roosteren tot ze licht kleuren
Pompoen op een bord strooi de rest van de Ras el Hanout er over,
En de tahinsaus erover en de pijnboompitjes en van de rest maak ik soep.
Het was zo als altijd weer ontzettend lekker.
We aten er zalm bij en worteltjes met doperwten.
De wortels moesten op ..normaal zou ik er wat anders bij eten....maar de smaken klopten wel bij elkaar
Reactie plaatsen
Reacties