Ik vind dit een lekkere dip die je overal bij kunt eten of je nu Grieks kookt ,Turks of een Indiase curry

Het is verfrissend en toch ook pittig

Het is vlug klaar en je heb niet veel nodig

 Voor een klein portie als bijgerecht voor 2 personen

 

250  g Volle Griekse yoghurt 

halve komkommer 

2 tenen knoflook

2 lepels citroensap 

2 lepels olijfolie

paar takken munt

bieslook

peper

chilipoeder

1/2 theelepel koriander poeder

komijnpoeder naar smaak

 

De blaadjes van de munt laten makkelijk los van de takjes en deze fijn snijden

dille fijn snijden

knoflook door de knoflookpers

Yoghurt in een schaal dan alle kruiden erbij op de chilipeper na

citroensap een 1 lepel olijfolie erdoor en goed mengen

komkommer in 4 stukken snijden zaadlijsten er uit en in kleine blokjes snijden

Ik doe geen geraspte komkommer door de yoghurt ik leg de blokjes komkommer erboven op

de olijfolie erop druppelen en eromheen de chilipoeder strooien ...naar smaak zeg ik dan maar weer ,ik houd van pikant eten ,niet iedereen 

eet smakelijk 

Waar wij het bij aten  .....bij Gevulde aubergines  stokbrood salade en deze dip ...ook lekker met stokbrood