Drukke vermoeiende dag dan is dit een makkelijke maaltijd vlug klaar weinig werk .

En zo lekker.

Ik vind dit altijd al lekker met pasta , maar  met de courgette is het ook een feestje en je krijgt heel veel groente binnen ,ik tel 1 courgette p.p.

Je kunt het uitgebreid maken ,maar deze is simpel en daarom verassend lekker.

 

Voor 2 personen heb je nodig

 

250 gram rundergehakt

2 courgettes

1 ui

3 tenen knoflook

1 rode puntpaprika

1 blik Delmonte tomatenpuree

1 pakje gezeefde tomaten of blik tomaten

1 zoutarme runderbouillontablet 

3 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel gedroogde oregano

zwarte peper

1 lepel paprikapoeder

1 theelepel gerookte paprika poeder

snuif kaneel

chilivlokken

basilicum (vers)

thym (vers)

Geraspte kaas mozzarella

olijfolie



We gaan beginnen ,grote pan op  het vuur met een flinke scheut olijfolie.

Uien snipperen en de knoflook fijn snijden , bak het in de hete olijfolie.

Vuur half hoog en doe er alle droge kruiden bovenop ,en roer goed door laat het een  paar minuten meebakken.

Ui aan de kant en gehakt rul bakken.

Uimengsel erdoor scheppen en de paprika in kleine stukjes snijden en erbij.doen.

ook weer even meebakken.

Tomatenpuree ,gezeefde tomaten en balsamico azijn erbij op hoog vuur doorroeren.

 Kokend water erbij met bouillontablet niet teveel moet een vrij dikke saus blijven

Zet het op laag vuur en laat het een uurtje zachtjes koken met verse takjes thym

 


Ondertussen de cougettini maken.

Ik warm dit keer de courgettini mee in de saus, neemt het gelijk de smaak van de saus aan

Laat het heel even meebakken anders word de courgettini slap.

Op het laatst de basilicum er over strooien.

 

Op je bord nog wat geraspte kaas er over en lekker eten

 








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.